Η γερμανική οικονομία  μένει στάσιμη ή συρρικνώνεται καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα και το εξωτερικό για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού έπληξαν τις δραστηριότητες αναψυχής και τις εξαγωγές, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Bundesbank.

Με τα σχολεία ανοιχτά και τους περιορισμούς να επηρεάζουν κυρίως τους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας, η Γερμανία έχει μία πιο ήπια προσέγγιση από ό,τι ορισμένες γειτονικές χώρες της, αλλά αναμένεται να πληγεί και αυτή από την ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό.

«Η συνολική οικονομική επίδοση θα μπορούσε να μείνει στάσιμη ή ακόμη και να μειωθεί μετά την πολύ σημαντική ανάπτυξη το καλοκαίρι», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

Ωστόσο, η Bundesbank στην έκθεσή της αναφέρει, ότι είναι απίθανη μία βουτιά της οικονομίας, όπως αυτή που σημειώθηκε την άνοιξη, και ότι η πρόοδος όσον αφορά την ανάπτυξη εμβολίου κατά του COVID-19 ενίσχυσε τις ελπίδες να βρεθεί μία ισορροπία σύντομα μεταξύ του περιορισμού του ιού και της διατήρησης της οικονομίας ανοιχτής.

Facebook Comments