Το ΠΑΜΕ, παρουσίασε στο λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή.

Δείτε την ψευδή ανάρτηση του ΠΑΜΕ με τη fake φωτογραφία.

Μετά από λίγη ώρα η φωτογραφία κατέβηκε.

ΝΔ: Fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ διεμήνυσε την ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία τόσο του ΠΑΜΕ όσον και διαφόρων λογαριασμών στα social media «στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν “οργίου αστυνομικής βίας” σήμερα στο κέντρο της Αθήνας».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η εν λόγω φωτογραφία έχει τραβηχτεί τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων». 

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε ότι η αστυνομία εφάρμοσε τους νόμους χρησιμοποιώντας «μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Διάφοροι λογαριασμοί στα social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν «οργίου αστυνομικής βίας» σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

 Συγκεκριμένα, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. Επισυνάπτεται η ψευδής ανάρτηση του ΠΑΜΕ με την fake φωτογραφία.

 Στην πραγματικότητα η Αστυνομία χωρίς κανένα «όργιο αστυνομικής βίας» αλλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών.»

Facebook Comments