Υπέρ της άρσης της ασυλίας της βουλευτού του ΜεΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου για τα όσα είπε για την Αστυνομία τον περασμένο Ιούλιο, τάχθηκαν στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση.

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης η άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΜεΡΑ25, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια. Η Αγγελική Αδαμοπούλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων τον περασμένο Ιούλιο είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει πως «στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις».

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας μήνυσε τη βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση και μετά τη θετική ψήφο της Επιτροπής Δεοντολογίας, η υπόθεση πια παραπέμπεται στην Ολομέλεια.

Στην ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών». «Κατά» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με την Αγγελική Αδαμοπούλου να επισημαίνει «Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τον κ.Τζανακόπουλο και τον κ.Γκιόκα, που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά Βουλευτών πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους. Η παρωδία συνεχίζεται, ο αγώνας τώρα αρχίζει.»

Σε ανακοίνωσή του, το ΜεΡΑ25 κάνει λόγο για «άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης» με την οποία συνεχίζεται «η προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών». 

Facebook Comments