Παραμονή Χριστουγέννων. Σκυμμένος στο γραφείο του, ο Εμπενέζερ Σκρουτζ δούλευε ασταμάτητα. Το δωμάτιο ήταν κρύο διότι τα λιγοστά κάρβουνα στη σόμπα δεν ζέσταιναν αρκετά. Όχι, δεν του έλειπαν τα χρήματα. Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ ήταν πολύ τσιγκούνης. Στο διπλανό δωμάτιο, χωρίς θέρμανση, εργαζόταν ο Μπομπ Κράτσιτ, ο κλητήρας του, που έτρεμε ολόκληρος από την παγωνιά. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε κι ένας χαμογελαστός άντρας μπήκε στο γραφείο.

«Θείε, Καλά Χριστούγεννα!».

«Κακά, ψυχρά κι ανάποδα…» γκρίνιαξε ο Σκρουτζ.

Ο Σκρουτζ δεν γιόρταζε τα Χριστούγεννα. Τα θεωρούσε χάσιμο χρόνου και χρήματος.

Πότε δεν απολάμβανα τα Χριστούγεννα τόσο όσο τα απολαμβάνω τα τελευταία χρόνια. Ίσως διότι ανησυχώ ότι μπορεί να μου τα στερήσουν. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον. Χριστούγεννα είναι να ξαναδούμε με τα παιδιά μας δίπλα στο τζάκι την αγαπημένη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς. Και ας την έχουμε δει δεκάδες φορές. Θα την ξαναδούμε για να μπούμε στο πνεύμα των ημερών.

«Πρόσφυγες» από τη Σομαλία (!) μας λέει πρωί –πρωί η δημόσια τηλεόραση. Τους πληρώνουμε στην ΕΡΤ, για να μας λένε ψέματα. Να βαφτίζουν ως «πρόσφυγες», τους λαθρομετανάστες από Σομαλία, Κονγκό, Κένυα που αρνήθηκαν να μείνουν σε μοναστήρι της Ηλείας και έφυγαν εξαγριωμένοι φωνάζοντας «όχι καλό» επειδή δεν αντίκρυσαν το 5στερο ξενοδοχείο με υδρομασάζ που τους έταξαν οι δουλέμποροι των ΜΚΟ.

Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Σομαλία: «Όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους εορτασμούς των Χριστουγέννων είναι αντίθετες με την ισλαμική κουλτούρα και μπορεί να βλάψουν την πίστη της μουσουλμανικής κοινότητας», είπε στους δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Χαΐροφ, διευθυντής του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Σομαλίας. «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκδήλωση» συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει εντολές να βάλουν τέλος σε ενδεχόμενους εορτασμούς. (iefimerida.gr, 23.12.15).

Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται σε πολλές μουσουλμανικές χώρες όπως Σομαλία, Σαουδική Αραβία, Μπρουνέι, Ιράν, Αλγερία, Τατζικιστάν κ.α. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων του Μπρουνέι, οι μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν να στέλνουν ευχές απειλούνται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Οι χριστιανοί κάτοικοι έχουν την άδεια να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά εντός των κοινοτήτων τους και αφού ειδοποιήσουν σχετικά τις αρχές. Το Συμβούλιο των Ιμάμηδων εξήγησε ότι οι ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μιμητισμό τραυματίζοντας την πίστη των μουσουλμάνων και υπενθύμισε ότι θρησκευτικά σύμβολα όπως σταυροί, κεριά, χριστουγεννιάτικα δένδρα, τραγούδια, ευχές, στολισμοί, ήχοι και ενδύματα έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Στην πολυπολιτισμική Γαλλία απαγορεύονται οι φάτνες.

«Στη Γαλλία, απαγορεύεται ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των δημαρχείων με φάτνες. Οι φάτνες δεν απαγορεύθηκαν στα δημαρχεία της Γαλλίας για λόγους αισθητικής. Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα που θα επιτρέψει τη συνύπαρξη των δύο θρησκειών, της χριστιανικής και της μουσουλμανικής. Διότι οι Εβραίοι, οι Ινδουιστές, οι Ταοϊστές ή οι άθεοι δεν έχουν πρόβλημα εάν βρεθούν μπροστά σε μια φάτνη περιμένοντας κάποιο πιστοποιητικό. Ας μην γελιόμαστε. Η περίφημη πολυπολιτισμική κοινωνία είναι στην πραγματικότητα διπολιτισμική». (Άρθρο του κ. Θεοδωρόπουλου: «Χριστούγεννα και μουσουλμάνοι», Καθημερινή, 26.11.2019).

Στην Αθήνα ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός γίνεται «ουδέτερος».

Πέρυσι στην Αθήνα ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός ήταν πολύ ουδέτερος από θρησκευτική άποψη. Πολλά φωτάκια να αναβοσβήνουν αλλά ελάχιστα στολίδια όπως φάτνες, θείο βρέφος, καμπάνες, σταυροί, κεριά, κ.λπ. που να παραπέμπουν στην κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης, της γέννησης του Χριστού. Τυχαίο; Φέτος με τον κορονοιό …

Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης έδειξαν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους. Έλληνας βουλευτής είχε εισηγηθεί την ποινική τιμωρία όσων ψήνουν χοιρινό κρέας ή καταναλώνουν αλκοόλ κοντά σε προσφυγικούς καταυλισμούς! Με την ίδια νοσηρή λογική, θα πρέπει οι Ελληνίδες να κυκλοφορούν με μπούρκα για να μην προσβάλλουν τα ήθη των μουσουλμάνων «φιλοξενούμενων», οι καμπάνες των εκκλησιών να πάψουν να χτυπούν και οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να καταργηθούν από σεβασμό προς τον κάθε Αχμέτ και Χασάν που μας κουβάλησαν εδώ οι σύγχρονοι δουλέμποροι των ΜΚΟ και οι  πολιτικοί.

Το Χριστουγεννιάτικο φάντασμα του μέλλοντος.

Ένα άλλο φάντασμα, τυλιγμένο στην ομίχλη, προχώρησε αργά προς τον Σκρουτζ. Φορούσε μία μαύρη κάπα και μία κουκούλα που του έκρυβε εντελώς το πρόσωπο. Ο Σκρουτζ τρόμαξε.

«θα πρέπει να είσαι το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα του μέλλοντος», ψιθύρισε.

«Τί μου επιφυλάσσει το μέλλον;».

Το φάντασμα δεν μίλησε. Άπλωσε το μακρύ κοκκαλιάρικο δάχτυλό του και πέταξαν μαζί στα επόμενα Χριστούγεννα.

Ελάχιστοι άνθρωποι στους δρόμους. Ούτε στολίδια, ούτε φωτάκια, ούτε Χριστουγεννιάτικα δένδρα. Δεν ακούγονταν κάλαντα, ευχές, καμπάνες. Δεν υπήρχαν χαρούμενοι άνθρωποι. Μόνον βλοσυροί μελαμψοί άνδρες με μακριές μαύρες γενειάδες που έσερναν πίσω τους γυναίκες που δεν φαίνονταν το πρόσωπό τους. Ήταν ντυμένες στα μαύρα από την «κορυφή ως τα νύχια». 

«Πνεύμα», φώναξε ο Σκρουτζ. «Αυτό δεν είναι το Λονδίνο. Αυτά δεν είναι Χριστούγεννα. Ας φύγουμε σε παρακαλώ από αυτό το απαίσιο μέρος».  Το Πνεύμα, προχώρησε αμίλητο και έδειξε μία πινακίδα. Ο Σκρουτζ πλησίασε τρέμοντας και διάβασε: «Αθήνα 2025».

«Πνεύμα, βοήθεια!» φώναξε. «Δεν θέλω να τελειώσουν έτσι τα Χριστούγεννα. Μπορείς να αλλάξεις το μέλλον;».

Η φωνή του Πνεύματος που χανόταν στην ομίχλη, του πάγωσε το αίμα: «Εάν δεν σταματήσετε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, δεν θα ξαναγιορτάσετε Χριστούγεννα».

 

Οι οπαδοί της Παγκοσμιοποίησης λένε: «Χρόνια Πολλά».

Οι Έλληνες λέμε: «Καλά Χριστούγεννα».

«Καλά Χριστούγεννα» λοιπόν, με υγεία.  

Facebook Comments