Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση μέσω της νέας ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις.

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊου ενεργοποιώντας μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι εκτός από τα συσσωρευµένα χρέη της πανδηµίας, θα πρέπει να εξοφλούν και φόρους που «πάγωσαν» ή παρατάθηκαν και θα συμπέσουν χρονικά µε όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Ο κίνδυνος να αρχίσουν να «σκάνε» οι οφειλές στην εφορία και να προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα δεξαμενή ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 106 δισ. ευρώ, κάνει τους επιτελείς της οδού Νίκης να προσανατολίζονται στην ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Άλλωστε για τα χρέη λόγω της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους» και πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Facebook Comments