Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων από τις 5:00 το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα και πρόστιμο έως 5.000 ευρώ προβλέπει απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.
 
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
 
  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Την Πέμπτη, πάντως, δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, το σημείο δηλαδή δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από δικηγόρους, δημοσιογράφους και μουσικούς, που σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η εκδήλωση θα γίνει «φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις».
 
Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε μέσω του Athens Indymedia και η αναρχική ομάδα «Μέτωπο Αντίστασης», σε κείμενο υπό τον τίτλο «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα».
 
Αναφορά στο θέμα έκανε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στον Βόλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επιτραπούν ή όχι οι εκδηλώσεις για την 6η Δεκέμβρη, διευκρίνισε ότι θα ισχύσουν μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της 17ης Νοεμβρίου: «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Facebook Comments