Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, απάντησε, με αναλυτική ανακοίνωση της, στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε προμήθεια γαντιών νιτριλίου στη «λογική τιμή» των 8,85 ευρώ το κουτί και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στη διπλάσια τιμή των 17,5 ευρώ το κουτί. «Συγγνώμη η κυρία Νικολάου είναι σε άλλο υπουργείο;»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της

Για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης επιβεβαιώνει ότι μετά τον πάτο υπάρχει και ο… απόπατος. Με την επίθεσή του εναντίον μου, με τις ύβρεις και τους άθλιους χαρακτηρισμούς του, με τις παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες και τη λάσπη που σκοπίμως και κατά σύστημα εξαπολύει σε βάρος μου, δείχνει ότι είναι αδιόρθωτος και εμπαθής.

Εχει, όμως, το ηθικό βάρος ο Πολάκης να μου επιτίθεται ή απλά συνεχίζει να παίζει με επιτυχία το ρόλο του «γελωτοποιού» της Αριστεράς και του yes man του αρχηγού του;

Ποιο ηθικό ανάστημα να έχει κάποιος που ως υπουργός Υγείας κάπνιζε όπου και όποτε γούσταρε κι έγραφε τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια;

Ο γιατρός και βουλευτής Πολάκης που γλεντοκοπάει με φίλους του εν μέσω καραντίνας. Ο ίδιος που κυκλοφορεί χωρίς μάσκα στις ΜΕΘ ενώ πεθαίνουν κάθε ημέρα 100 άνθρωποι.

Αυτός που είχε διπλά βιβλία ως δήμαρχος, και μάλιστα χαιρόταν με το ρόλο του νεοέλληνα «απατεωνίσκου».

Αυτός που παράνομα ηχογραφούσε τον κεντρικό τραπεζίτη σαν … κοριός της τελευταίας υποστάθμης αλλά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Ο Πολάκης που αποτελούσε βασικό στέλεχος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη και ήθελε να βάλει φυλακή πολιτικούς αντιπάλους για να κερδίσουν τις εκλογές.

Είναι ο ίδιος που έλεγε σε δημοσιογράφο «θα σε χώσω τρία μέτρα στη γη» ή που έκανε έκανε bullying σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν ζήτησε ούτε καν συγγνώμη.

Αυτός, λοιπόν, που έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό «εθνικός πέτσακας» μου επιτίθεται με τόσο βρόμικα επιχειρήματα.

Κι επειδή ζήτησε την παραίτηση ή την αποπομπή μου θα του απαντήσω χρησιμοποιώντας μια προσφιλή του δήλωση: «Σε έχω Πολάκη. Όλοι σας και μόνη μου…»

Όμως, επειδή οι αθλιότητες του πρώην υπουργού και του συστήματος που υπηρετεί δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, του απαντώ, λοιπόν, με στοιχεία.

Αν έχει το θάρρος ας πάμε στα δικαστήρια για να δούμε αν η τζάμπα μαγκιά του περνάει εκεί.

Αναφορικά, λοιπόν, με την προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τα Καταστήματα Κράτησης έχω να πω στον κ. Πολάκη και την παρέα του τα εξής:

–         Οι τιμές όλων των υγειονομικών υλικών τους τελευταίους μήνες διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Εάν η ζήτηση παγκοσμίως δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραγωγή, τότε υπάρχει άνοδος των τιμών.

 

–         Το ίδιο συμβαίνει και με τα γάντια. Όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη οι τιμές παρέμεναν χαμηλές. Από την επιβολή της δεύτερης καραντίνας και μετά, οι ανάγκες παγκοσμίως αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να πωλούνται ακριβότερα όλα τα υγειονομικά προϊόντα, σε σύγκριση με άλλες περιόδους.

–         Χώρες όπως η Γερμανία, και ειδικά η Μαλαισία, «πάγωσαν» την παραγωγή γαντιών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη στην αγορά και να αυξηθούν οι τιμές.

–         Οι συμβάσεις που επικαλείται ο κ. Πολάκης για την προμήθεια γαντιών στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία, έγιναν σε διαφορετική χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα:

–         Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας και με τις ανάγκες στα Καταστήματα Κράτησης και σε όλη την κοινωνία να είναι εξαιρετικά αυξημένες, η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου.

–         Η τιμή για κάθε συσκευασία των 100 γαντιών, ήταν 17,5 ευρώ.

–         Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε -αυτή τη χρονική στιγμή- την χαμηλότερη τιμή. Οι επόμενες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,75 ευρώ, 20,35 ευρώ και η τελευταία ήταν 17,5 ευρώ ανά συσκευασία, την οποία και αποδεχθήκαμε ως την πλέον συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος.

–         Ας μας κατονομάσει ο κ. Πολάκης ποιες εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν χαμηλότερη τιμή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί δεν κατέθεσαν προσφορά στα 8,9 ή 10 ευρώ ανά συσκευασία προκειμένου να είναι αυτοί ανάδοχοι;

–         Ας μας απαντήσει, βεβαίως, και ποιες εταιρείες αυτή την περίοδο δεσμεύονται ότι μπορούν να χορηγήσουν ΑΜΕΣΑ μεγάλες ποσότητες γαντιών.

–         Με προφανή σκοπιμότητα ο κ. Πολάκης επιχειρεί να συγκρίνει ανόμοιες συμβάσεις. Αυτήν της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και αυτήν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα αστυνομικά τμήματα.

Ο ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου έγινε μήνες πριν όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη και γι’ αυτό η τιμή διαμορφώθηκε στα 8,85 ευρώ ανά συσκευασία.

Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, όταν η ζήτηση ήταν χαμηλή. Εκείνη την περίοδο οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων και την αύξηση της ζήτησης για γάντια παγκοσμίως, οι τιμές δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές του Οκτωβρίου ή οποιασδήποτε άλλης περιόδου.

Επομένως, αν η Γενική Γραμματεία προμηθευόταν τα γάντια τον Οκτώβριο, με ελάχιστα κρούσματα και χωρίς καραντίνα, η τιμή θα διαμορφωνόταν στα 8-9 ευρώ. Κι αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε τον διαγωνισμό σήμερα με την Ελλάδα σε lockdown, θα έπαιρνε προσφορές στα 17 – 18 ευρώ.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Πολάκης αλλά σκοπίμως τα κρύβει.

Και ψεύδεται ασύστολα όταν μιλάει για απευθείας αναθέσεις. Κατατίθενται προσφορές, επιλέγεται η χαμηλότερη τιμή και γίνεται νομικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πριν την ανάθεση αλλά και κατά τη διάρκεια της τιμολόγησης.

Συμπερασματικά, ο κ. Πολάκης συνεχίζει απλά να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί ξέρει ότι απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα των οπαδών και των έμμισθων troll του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments