Σε προσαγωγές 60 ατόμων μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει η αστυνομία στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ συνολικά έχουν γίνει περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις 5.000 αστυνομικών, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις.

Ένταση σημειώθηκε όταν σειρά αριστερών οργανώσεων (ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΣΕΚ, κλπ) επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Αρχικά έγινε προσαγωγή εννέα ατόμων από το ΚΚΕ μ-λ που ήταν συγκεντρωμένα στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Γραβιάς.

Νωρίτερα ομάδα περίπου 20 ατόμων από την ΑΔΕΔΥ άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Αντίστοιχη 20μελής ομάδα εμφανίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ 50 άτομα προερχόμενα από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συγκεντρώθηκαν στην οδό Ναυαρίνου.

Μεταξύ των προσαχθέντων και ο δικηγόρος, γνωστός από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Κλειστοί 6 σταθμοί του μετρό

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11 π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Παράλληλα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, που δημοσιεύτηκε χθες, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Facebook Comments