Όσο περνούν οι μέρες και τα κρούσματα δεν αποκλιμακώνονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να επαναλειτουργήσουν κοινωνικές δραστηριότητες, όπως είναι το λιανεμπόριο. Και με δεδομένο ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να δουν σκηνές όπως αυτές του Harrods στο Λονδίνο πριν από μερικές ημέρες, η προοπτική επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου φαντάζει όλο και πιο χλωμή, τουλάχιστον άμεσα. 

Με σχετική ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν στις 14 του μήνα. Ίσως λειτουργήσουν τα κομμωτήρια που είναι πιο εύκολα ελέγξιμα και λειτουργούν με σαφές ωράριο και ραντεβού, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί η ενεργοποίηση του click away, ήτοι να παραγγέλνεις και να πηγαίνεις να παραλαμβάνεις από το κατάστημα. Όσο για την προοπτική επαναλειτουργίας των καταστημάτων, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, πολλώ δε σε ολόκληρη τη χώρα. 

Μην έχετε αμφιβολία, οι αποφάσεις θα ληφθούν, αλλά οι συσκέψεις χθες έδιναν και έπαιρναν, με δεδομένο το πόσο δύσκολη είναι η εξίσωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, ως το βράδυ δεν είχε αποφασίσει και στάθμιζε όλα τα ενδεχόμενα. Όσο, όμως, οι αριθμοί πέφτουν με τέτοια βραδύτητα, τόσο χαμηλότερο θα είναι και το ρίσκο την περίοδο των εορτών, για να μην θυμίζει η Ερμού…Regent Street. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments