Δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του πρώην Ισραηλινού Διευθυντή Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ Χαϊμ Εσέντ μια νέα είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά έρχεται να προσθέσει νέα ερωτήματα για την ύπαρξη των εξωγήινων.

Σύμφωνα με το Protothema.gr, ο Τζέσε Μάρσαλ, Αμερικανός αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τις επί τόπου έρευνες και εξέτασε τα περίφημα συντρίμμια στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947 καταγράφει ότι βρήκε «άφθαρτα συντρίμμια που δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινα χέρια» στα προσωπικό του ημερολόγιο που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 8 Ιουλίου του 1947 σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους. Ο υπεύθυνος ερευνών Τζέσε Μάρσαλ ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως ήταν τα συντρίμια ήταν «αγνώστου ταυτότητος» (UFO), πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Την ίδια μέρα ο στρατιωτικός διοικητής της 8ης Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης δήλωσε πως στην πραγματικότητα ήταν τα απομεινάρια από ένα μετερεωλογικό αερόστατο.

Η υπόθεση ξεχάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι το 1978 όταν ο Στάντον T. Φρίντμαν, ερευνητής και παθιασμένος με τα ΑΤΙΑ, πήρε συνέντευξη από τον Ταγματάρχη Τζέσε Μάρσαλ που είχε σιωπήσει για 30 χρόνια, λόγω άνωθεν εντολών.

Ο Μάρσαλ δήλωσε ξεκάθαρα στον Φρίντμαν ότι «ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους». Η ιστορία του διαδόθηκε τότε αμέσως στους κύκλους των ΑΤΙΑ, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η λαϊκή εφημερίδα The National Enquirer προχώρησε σε δική της συνέντευξη με τον Μάρσαλ με αποτέλεσμα το συμβάν του Ρόσγουελ να γίνει πρωτοσέλιδο θέμα διεθνώς. Στομάτα άρχισαν να ανοίγουν, μαρτυρίες να προστίθενται, όπως του τοπικού εργολάβου κηδειών που μιλούσε για «νεκροτομές και αυτοψίες σε παράξενα πλάσματα».

Το 1997 το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου έρευνα με εντολή του Κογκρέσου, η οποία κατέληξε ότι τα συντρίμμια δεν ήταν από μετερεολογικό αερόστατο, αλλά μέρος ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul». Οσο για τις νεκροψίες πτωμάτων εξωγήινων όντων η ερεύνα απαντούσε πως πιθανώς ήταν «ταραγμένες αναμνήσεις από την ανάκτηση καμμένων ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων»

Ο ταγματάρχης Μάρσαλ πέθανε τον Ιούνιο του 1986 και όπως λένε τα εγγόνια του μέχρι τον θάνατο του υποστήριζε σθεναρά πως τα απομεινάρια ήταν από ιπτάμενο δίσκο. Όπως χαρακτηριστικά λένε ο ταγματάρχης «αναγκάστηκε από τον Στρατό να σιωπήσει και πως επειδή ήταν διαβαθμισμένος αξιωματούχος ακολούθησε τις άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας».

Το προσωπικό του ημερολόγιο και οι συνεντεύξεις των μελών της οικογένειάς του περιλαμβάνονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ «Ρόσγουελ: Ο πρώτος μάρτυρας» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από το Ηistory Channel.

Πηγή:Protothema.gr

 

 

 

 

Facebook Comments