Για όσους έδωσαν προσοχή, τα μόνα δύο συμπεράσματα που μπορεί να βγουν για το αποτέλεσμα των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών, είναι ότι η νίκη του Μπάιντεν είτε θεωρείται σαν θαύμα ή σαν την μεγαλύτερη εκλογική κλοπή στην ιστορία της Aμερικής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα σύγχρονο θαύμα γιατί καταρρέει, αντιφάσκει και είναι σε πλήρη αντίθεση με την λογική και όλα τα εμπειρικά συμπεράσματα και πραγματικά δεδομένα που αποτελούν το κύριο βαρόμετρο και τους πραγματικούς δείκτες που πάντα χαρακτηρίζουν όλες τις αμερικανικές εκλογές τα τελευταία 100 χρόνια.  Ας δούμε τις κυριότερες περιπτώσεις.

1.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τής Αμερικής, όπου ο εν ενεργεία πρόεδρος χάνει τις εκλογές και δεν επανεκλέγεται ενώ ο κόμμα του κερδίζει και αυξάνει έδρες στην βουλή.

Ο Τραμπ έχασε τις εκλογές αλλά το κόμμα του αυξησε εντυπωσιακά τις έδρες στην βουλή, είχε ιστορικές νίκες και αυξήσεις στα Καπιτώλια των πολιτειών και τοπικών αυτοδιοικήσεων και  ενδεχομένως θα διατηρήσει την πλειοψηφία στην Γερουσία.

2.  Είναι παράξενο επίσης ότι ο Τραμπ έχασε τις εκλογές μολονότι έλαβε 11 εκατομμύρια περισσότερους ψήφους από ότι έλαβε το 2016, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση ψήφων από κάθε άλλο πρώην πρόεδρο. Σε σύγκριση, ο Ομπάμα το 2012 ξανακέρδισε τις εκλογές μολονότι έλαβε 3,5 εκατομμύρια λιγότερους ψήφους από το 2008. Επιπλέον, σέ σύγκριση με τις εκλογές το 2016, ο πρόεδρος Τράμπ έλαβε πολύ περισσότερους ψήφους από μειονότητες στις φετεινές εκλογές. Συγκεκριμένα έλαβε 50% περισσότερους υποστήριξη από τους μαύρους και αύξησε το ποσοστό στο 35% ανάμεσα στην ισπανική ψήφο.

3. Ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ, εν θητεία πρόεδρος που έλαβε το 75% των ψήφων στις προκριματικές εκλογές, έχασε τις εθνικές εκλογές και δεν επανεξελέγη. Περιέργως ο πρόεδρος Τράμπ έχασε τις εκλογές μολονότι έλαβε το 94% των προκριματικών ψήφων που αποτελεί ρεκόρ και είναι το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της χώρας. Είναι πολύ υψηλότερο όχι μόνο από το ποσοστό που έλαβε ο Μπάιντεν, αλλά και από τα ποσοστά που είχαν λάβει παλιά ο  Κλίντον, Ομπάμα και ακόμη ο Αιζαχάουερ.

4.  Για πρώτη φορά σε 60 χρόνια, πολιτικός κερδίζει την  προεδρία  χάνοντας τις δύο μεγάλες πολιτείες, το Οχάιο και την Φλώριδα, που πάντα προέβλεπαν με ακρίβεια τον πρόεδρο τής χώρας. Σχεδόν για ένα αιώνα, ο νικητής στις δύο αυτές πολιτείες, έβγαινε πάντα και πρόεδρος τής χώρας.

5.  Ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τίς εκλογές αν και έχασε σχεδόν όλες τίς επαρχίες πού για χρόνια αποτελούν τον πιο αξιόπιστο δείκτη του νικητή που θα εκλεγεί πρόεδρος. Ο Τραμπ τις κέρδισε όλες με σημαντική διαφορά, με μία μόνη εξαίρεση που έχασε με λιγότερο από 4%.

Όμως είναι αδιανόητο να πιστέψομε ότι τα ανωτέρω αποτελούν κάποιο θαύμα, ειδικά από ένα πολιτικό σαν τον Μπάιντεν που για μήνες παρέμεινε κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του, η προεκλογική του  καμπάνια ήταν ανύπαρκτη, στις σποραδικές δημόσιες εμφανίσεις πού έκανε προσελκούσε ελάχιστους και οι ολιγόλεπτες ομιλίες του συχνά ήταν γεμάτες ασυναρτησίες και γκάφες. Επιπλέον, δεν αποτελεί πια μυστικό ότι υποφέρει από διανοητικές παρενέργειες και   φέρεται να είναι εμπλεγμένος ο ίδιος και η οικογένεια του σε σκάνδαλα διαφθοράς. Ηδη υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο γιός του έλαβε $2 δισεκατομμύρια από Κινέζους και παχυλές αμοιβές από Ουκρανούς και Ρώσσους ολιγάρχες. Πρόσφατες νέες ανακαλύψεις κάνουν αναφορά για 10% μίζες για τον ίδιο τον Μπάιντεν.

Τι συνέβη πράγματι στις αμερικανικές εκλογές; Τα συμπεράσματα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην νοθεία και κλοπή. Καταρχάς το ότι έγινε νοθεία και κλοπή στις εκλογές δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη και ήταν  αναμενόμενη μετά την διάβρωση πού υπέστη η ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος επιτρέποντας να μετρούν εκατομμύρια ανεξέλεγκτοι επιστολικοί ψήφοι που  εστάλησαν σε άτομα πού είτε δεν τις απάντησαν, είτε ήταν ήδη νεκροί από χρόνια η δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Και όταν δημοκρατικοί κυβερνήτες σε ορισμένες πολιτείες άλλαξαν τους νόμους λίγο πριν από τις εκλογές επιτρέποντας την μέτρηση επιστολικών ψήφων, δίχως την επικύρωση η επιβεβαίωση υπογραφών ή ημερομηνιών, ακόμη και αυτών που εστάλησαν μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις δεκάδων αυτόπτων μαρτύρων, από τα χαράματα τής Τετάρτης και τις επόμενες ημέρες συνέβησαν ατασθαλίες και παράξενα γεγονότα που ταιριάζουν σε τριτοκοσμικές η φασιστικές χώρες, μεταξύ των οποίων:

(α)  Αργά το βράδυ των εκλογών παραδόξως η καταμέτρηση ψήφων σταμάτησε σχεδόν ταυτόχρονα σέ 4 μεγάλα κεντρικά κέντρα τεσσάρων πολιτειών που ελέγχονται από δημοκράτες όπου προηγείτο σημαντικά ο Τράμπ. Η επαναμέτρηση άρχισε αργότερα αφού πρώτα εκδιώχθηκαν από τις αίθουσες οι εκλογικοί παρατηρητές. Συμπτωματικά, όταν ξανάρχισε η καταμέτρηση το 90% των εκατοντάδων νέων χιλιάδων ψήφων ήταν υπέρ τού Μπάιντεν!

(β)   Τα χαράματα της Τετάρτης εμφανίστηκαν φορτηγά με κιβώτια με εκατομμύρια νέα ψηφοδέλτια αγνώστου προέλευσης σε εκλογικά κέντρα όπου ο Τραμπ είχε σημαντικό προβάδισμα.

(γ) Εκατομμύρια επιστολικών ψήφων μέτρησαν δίχως καν να γίνει επιβεβαίωση ή επικύρωση της γνησιότητας των υπογραφών ή αν τα ονόματα είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους. Επίσης χιλιάδες επιστολικές ψήφοι μέτρησαν ακόμη και όταν εστάλησαν μετά τις εκλογές ή δεν είχαν υπογραφές ψηφοφόρων.

(δ) Περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοδελτίων, περιέργως είχαν σταυρό προτίμησης μόνο για τον Μπάιντεν αλλά όχι για βουλευτές, γερουσιαστές και άλλους υποψήφιους του δημοκρατικού κόμματος.

(ε) Ανακαλύφθηκαν χιλιάδες ψήφοι υπέρ του Τράμπ σε σκουπιδότοπους.

(στ)  Το λογισμικό των εκλογικών μηχανών σε πολλά εκλογικά κέντρα, είχε προγραμματισθεί  να αλλάζει στιγμιαίως ψήφους του Τράμπ και να δίνονται στον Μπάιντεν.  Το ίδιο λογισμικό είχε χρησιμοποιηθεί και στην Βενεζουέλα το 2006 και έδωσε την νίκη στον Τσάβεζ και επίσης το 2013 για να νικήσει ο Μαδούρο.

(η) Απαγορεύτηκε η είσοδος παρατηρητών σε εκλογικά κέντρα που τα ελέγχαν δημοκράτες όπου γινόταν καταμέτρηση ψήφων. Ακόμη και όταν με δικαστικές αποφάσεις η είσοδος επετράπη, τους κράτησαν σε απόσταση αρκετών μέτρων από τις κάλπες καθιστώντας τον έλεγχο  αδύνατο.

Αποκλείοντας την εκδοχή θαύματος τα συμπεράσματα και οι μαρτυρίες μάλλον επιβεβαιώνουν ότι πράγματι έγινε κλοπή και νοθεία στις εκλογές και δεν αποτελεί έκπληξη ότι σήμερα, το 75% των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και ένα σεβαστό 30% των δημοκρατών έχουν την ίδια γνώμη. Σίγουρα, οι πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ  αποτελούν την πιο μαύρη κηλίδα ντροπής για μια χώρα πού υπερηφανεύεται για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ακεραιότητα του εκλογικού της συστήματος.

Ο Τραμπ έχει την ηθική και νομική υποχρέωση να διαφυλάξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και και την ακεραιότητα τού εκλογικού συστήματος και αυτό ακριβώς δήλωσε δημόσια για τους λόγους που δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και κάνει προσφυγή στα δικαστήρια απαιτώντας την επαναμέτρηση και επικύρωση των νόμιμων ψήφων. Κάνει ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι δημοκράτες το 2000 με την συμπαράσταση και συμμετοχή των ΜΜΕ,  που δεν αναγνώρισαν την νίκη του Μπους και προσέφυγαν στα δικαστήρια, απαιτώντας την επαναμέτρηση των ψήφων σε μία επαρχία της Φλόριντας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες η ένορκες καταγγελίες για νοθεία,  η υπόθεση τράβηξε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2000 και τελικά ύστερα από τρεις τουλάχιστον επαναμετρήσεις δίχως να αποδεχθεί νοθεία, ήταν το ανώτατο δικαστήριο που δικαίωσε τον Μπους.

Λυπηρά η Αμερική δεν δείχνει αυτή την φορά να έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Για την ώρα, θυμίζει στρουθοκάμηλο που έχει χώσει το κεφάλι της στην άμμο με την ελπίδα ότι το πρόβλημα θα φύγει μόνο του.

Facebook Comments