Συνολική χρηματοδότηση ύψους 27,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,8 δισ. μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) και 23,0 δισ. ευρώ μέσω του μηχανισμού ELΑ, λάμβανε η Alpha Bank από το Ευρωσύστημα στις 30.6.2015.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι οι τυχόν επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στην κεφαλαιακή της επάρκεια καθώς και στη διαμόρφωση των μη εξυπηρετουμένων δανείων δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν επί του παρόντος.

Άλλωστε, η επικείμενη διαγνωστική διαδικασία που θα διενεργήσει ο οικείος επόπτης (SSM) αποσκοπεί στην ποσοτικοποίηση των ανωτέρω επιπτώσεων και η τράπεζα δεν δύναται να προκαταλάβει τα αποτελέσματα της εν λόγω διαδικασίας.

Επιπλέον, η διαδικασία αναγνώρισης των αναβαλλομένων φορολογικών απαιτήσεων της 30.6.2015 βρίσκεται σε εξέλιξη και τα σχετικά αποτελέσματα θα καταστούν διαθέσιμα με τη δημοσίευση των αντίστοιχων οικονομικών καταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας Ι (Common Equity Tier I) της τράπεζας, σε ενοποιημένη βάση, με στοιχεία 31.3.2015 ανήρχετο σε 13,1%, ενώ το ύψος των αναβαλλομένων φορολογικών απαιτήσεων ανήρχετο συνολικά σε 3,7 δισ. ευρώ, εκ του οποίου ποσοστό 70% περίπου σχετίζεται με τις ζημίες απομειώσεως δανείων και απαιτήσεων καθώς και τις ζημίες από το PSI.

Facebook Comments