Η υπόθεση της Folli Follie παίρνει νέα τροπή μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τα e-mail του Ν.Σ., του εξ απορρήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου προς τον φαινομενικά άτρωτο Τζώρτζη. Υπάρχει, όμως, μια πτυχή της όλης ιστορίας που είναι αποκαλυπτική του τι πήγε να γίνει εκείνες τις μέρες του Μαίου του 2018: η ιστορία της τροπολογίας για τα ΚΑΕ στα σύνορα. 

Ακόμα και αν παραβλέψει κανείς τα περί παρεμβάσεων του κ. Μπαλαούρα προς τον κ. Γκότση που καταμαρτυρά ο Ν.Σ. στα ηλεκτρνική του μηνύματα, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η τροπολογία του κ. Μπαλαούρα και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 29/05/2018, για την παράταση λειτουργίας των ΚΑΕ, όχι μόνο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως αθέλητα (;) λανθασμένα αναφέρει ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας που την κάνει δεκτή στη Βουλή, αλλά σε όλη τη μεθοριακή γραμμή. Πρόκειται, δε, για βουλευτική τροπολογία που έγινε αμέσως δεκτή, κάτι που, κατά τα κοινοβουλευτικά ειωθότα, δείχνει συνεννόηση με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης. 

Η τροπολογία, για την οποία η πλευρά Κουτσολιούτσου φέρεται να έχει ενημέρωση πριν ψηφιστεί, έρχεται τέσσερις μέρες μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie και ενώ είχαν εξανεμιστεί πάνω από 700 εκ. κεφαλαιοποίησης. Μέτοχοι είχαν χάσει άνω του 70% της αξίας των μετοχών τους. Κι όμως, η παράταση της λειτουργίας των ΚΑΕ με αναστολή του ΕΦΚ για την πώληση προϊόντων, παρά τους κοινοτικούς κανόνες για το state aid που τα ΚΑΕ συστηματικά παραβίαζαν, θα βοηθούσε σημαντικά τους στόχους της κερδοφορίας και θα έδινε στη Folli Follie μια σημαντική ένεση, καθώς θα έπαιρνε, βάσει συμφωνίας, περί τις 800.000 μετοχές της Dufry που είχε εξαγοράσει τα ΚΑΕ, αξίας περίπου 60 εκ. ευρώ. 

Με απλά λόγια, μια τροπολογία που, τέσσερις μέρες μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, έδωσε «σανίδα» σωτηρίας σε μια εταιρία που εμπλέκεται σε ένα μείζον σκάνδαλο. Γι’ αυτό δεν έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μπαλαούρας ή αρκείται στο ότι την ψήφισε και η ΝΔ;

 

Ο εξ απορρήτων

 
 
 

Facebook Comments