Χριστούγεννα χωρίς τη μελωδία του τριγώνου και των καλάντων, χωρίς τη βραδινή βόλτα στο στολισμένο κέντρο και φυσικά χωρίς βραδινό τραπέζι με οικογένεια και φίλους θα κάνουμε φέτος ελέω της πανδημίας του κορονοϊού και των αυστηρών μέτρων που θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ισχύ.

Παρ’ όλα αυτά οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται τις ημέρες των εορτών για όσους θέλουν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι με την οικογένειά τους, να πάνε στις δουλειές τους ή να βγουν για μια  βόλτα, με τα SMS και την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας όμως να ισχύουν κανονικά.

Αν και υπήρξαν ελπίδες για το αντίθετο, καμία χαλάρωση των μέτρων δεν θα υπάρξει για τις γιορτές, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί φοβούνται μια πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας εξαιτίας της κινητικότητας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν στις γιορτές

· Στις 24 Δεκεμβρίου δεν θα επιτραπούν οι έξοδοι των παιδιών, για να ψάλλουν κάλαντα

· Το γιορτινό τραπέζι του ρεβεγιόν ή ανήμερα των Χριστουγέννων μεταφέρεται το μεσημέρι αντί των βραδινών ωρών

· Στο τραπέζι του ρεβεγιόν μπορούν να παρακαθίσουν μέχρι 9 άτομα και από 2 μόνο οικογένειες, με ισχυρή σύσταση τα άτομα αυτά να είναι τα ίδια και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας μια κλειστή, κοινωνική, φούσκα.

· Από τις 10 το βράδυ έως τις πέντε το πρωί της επόμενης ημέρας θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, ενώ η απαγόρευση για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα αφορά και τις εξαιρέσεις, οι οποίες ισχύουν τις υπόλοιπες ημέρες.

· Επίσης, συστήνεται να απουσιάζουν από το ρεβεγιόν άτομα μεγάλης ηλικίας.

· Να φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν. «Για παράδειγμα στις γιαγιάδες, στους παππούδες, πάμε με μάσκα και κυρίως αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά» εξήγησε χθες ο κ. Μαγιορκίνης.

· Να διατηρούμε πάντα τους κανόνες υγιεινής και να υπάρχει πολύ καλός αερισμός του χώρου ή να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς χώρους.

Η μετάβαση στις οικογενειακές συγκεντρώσεις – Με ποιον κωδικό μπορούμε να δούμε συγγενείς
Σημειώνεται πως οι οικογενειακές συναθροίσεις για τις εορτές και τα τραπέζια επιτρέπονται την 24η, 25η, καθώς και την 31η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στον κωδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να μεταβούμε στο σπίτι των συγγενών μας και να απολαύσουμε αυτές τις ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές, σύμωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο κωδικός που πρέπει να στείλουμε στον ειδικό αριθμό 13033 είναι ο κωδικός 6.

«Επιχείρηση ρεβεγιόν» από την Αστυνομία για τις γιορτές

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας τις ημέρες των εορτών και ειδικά με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 22:00 το βράδυ.

Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν πάνω από 2000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα στους εκάστοτε παραβάτες.

Facebook Comments