O MSCI θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική αγορά, με επίκεντρο τους περιορισμούς που έχουν τεθεί και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης του ελληνικού χρηματιστηρίου σε standalone market ( στην κατηγορία δηλαδή που βρίσκεται η αγορά της… Ζιμπάμπουε ) από emerging market που βρίσκεται σήμερα, όπως αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Εάν συνεχιστούν οι σημαντικοί περιορισμοί που έχουν τεθεί στην ελληνική αγορά, οι οποίοι επηρεάζουν την πρόσβαση στο χρηματιστήριο των Ελλήνων επενδυτών, ο MSCI πιθανότατα θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση του ΧΑ και σε υποβάθμισή του σε standalone market από emerging market», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του MSCI.

Η ανακοίνωση του MSCI δόθηκε μετά το κραχ που σημειώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες, το οποίο έκλεισε στο -16,23% στην πρώτη του συνεδρίαση μετά από πέντε εβδομάδες.

Οι δείκτες MSCI είναι καθοριστικοί για την πορεία μικρών χρηματιστηριακών αγορών καθώς καθορίζουν τη στάση των επενδυτών και των fund managers για το εάν θα αγοράσουν μετοχές σε μια χώρα ή όχι.

Facebook Comments