Αυτές τις μέρες στο κυβερνητικό επιτελείο έκαναν ορισμένες συζητήσεις για την επικοινωνιακή εκστρατεία που θα αφορά το εμβόλιο. Αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2021 και στο πρώτο σκέλος της θα είναι αμιγώς ενημερωτική, με χρηστικές πληροφορίες, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και απορίες των πολιτών, αλλά και μια ιστορική αναδρομή για τον ρόλο που ιστορικά διαδραμάτισαν τα εμβόλια για την αναχαίτιση ασθενειών. 

Κι όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη πολύ καλό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα και άμεσα. Οι εικόνες από την πρώτη μέρα των εμβολιασμών είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Η Έφη Καμπισιούλη, η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού, καλοχτενισμένη, με ωραία σκουλαρίκια και ωραίο χαμόγελο κάτω από τη μάσκα της ήταν η πιο ελπιδοφόρα εικόνα. Έκανε το σήμα της νίκης, χαμογέλασε και τελείωσε. Το ίδιο και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε διαρκώς σαν μικρό παιδί το σήμα της νίκης και μετά, πλήρως αδιάφορος για την εικόνα του, έβγαλε το πουκάμισο και έμεινε με το φανελάκι του, περιμένοντας υπομονετικά τη συνάδελφο του στο Αττικόν να τελειώσει τη διαδικασία ρουτίνας. 

Η κ. Καμπισιούλη, ο κ. Τσιόδρας ή η κ. Παπαευαγγέλου που σχεδόν ήθελε να κλάψει από χαρά, κατά τη διάρκεια του δικού της εμβολιασμού, είναι εικόνες δυνατές, πρόσωπα που απευθύνονται στον μέσο πολίτη και, το σημαντικότερο, υγειονομικοί: άνθρωποι της πρώτης γραμμής που έδωσαν επί μήνες τη μάχη και ξέρουν τι σημαίνει να έχουν πλέον ένα τέτοιο όπλο στα χέρια τους. 

Ας το σκεφτούν στο Μαξίμου. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments