Η SsangYong γύρισε σελίδα όταν παρουσίασε το Tivoli με σκοπό να κατακτήσει το μερίδιο που της αναλογεί στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, εκεί που ο ανταγωνισμός έχει φουντώσει τους τελευταίους μήνες.

Τώρα, επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα του, με την παρουσίαση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Ο νέος diesel κινητήρας με τον κωδικό e-XDi160, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, και σύμφωνα με την εταιρεία εξελισσόταν για 3 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει ισχύ 115 ίππων και η ροπή των 300 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι στα 109 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο για την δικίνητη έκδοση με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Το πετρελαιοκίνητο Tivoli εφοδιάζεται με σύστημα ISG (Idle Start Go), ενώ υπάρχει και έκδοση με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της AISIN.

Στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, που χρησιμοποιούν το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, από 0-50%, ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες. Ειδικά για τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο TIVOLI στον πίσω άξονα εξοπλίζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link), στοιχείο που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών του χαρακτηριστικών.

Το νέο TIVOLI 1,6 diesel θα λανσαριστεί επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το νέο μοντέλο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Θυμίζουμε ότι η Chevellas προσφέρει το Tivoli, όπως και όλα τα μοντέλα της με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν service.

Facebook Comments