Την αισιοδοξία του ότι όλα τα μέτωπα με τους δανειστές θα κλείσουν ώς το τέλος της εβδομάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνάντησής που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ο κ. Τσακαλώτος πάντως ξεκαθάρισε ότι η ραχοκοκαλιά του νέου προγράμματος, δηλαδή το μακροοικονομικό σενάριο, δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς υπάρχουν διάφορες ανάμεσα σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. «Χωρίς να συμφωνηθεί το μέγεθος της ύφεσης δεν μπορούν να καθοριστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και επομένως τα μέτρ» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός αναγνώρισε επίσης ότι και οι δύο πλευρές δεν ήταν έτοιμες να συζητήσουν για τα κόκκινα δάνεια. «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τα κόκκινα δάνεια, είπε, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε. Η πρότασή μας θα καλύπτει όλα τα δάνεια -και επιχειρηματικα και στεγαστικά- με στόχο την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται» διευκρίνισε.

Οι προτάσεις μας, εξήγησε, γίνονται με βάση το πνεύμα των αρχικών προτάσεων που είχαμε καταθέσει, αλλά έχουν περάσει τρεις μήνες διαπραγματεύσεων σημείωσε με νόημα, υπαινισσόμενος ότι οι προτάσεις θα πρέπει και να επικαιροποιηθούν. 

Facebook Comments