Από τον “Μικροπολιτικό” στα ΝΕΑ μάθαμε ότι συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η επιστροφή εκείνων που έκαναν Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι. Και συνέβησαν τα εξής:

“Η λέξη «καραούλι» σπανίως ακούγεται σε κυβερνητικές συσκέψεις. Αλλά στην τελευταία του έτους τηλεδιάσκεψη που έγινε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων της Πρωτοχρονιάς, η λέξη «καραούλι» ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη των υπουργών. Είναι τουρκική λέξη (από το karavul), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να δώσει εντολή να «στηθεί καραούλι» στο αεροδρόμιο προκειμένου να ελεγχθούν οι χριστουγεννιάτικοι εκδρομείς του Ντουμπάι.

Εκείνο που προκάλεσε το κοινό αίσθημα δεν ήταν τόσο επειδή βρέθηκαν μερικοί (αυτοαποκαλούμενοι ή και πραγματικοί σελέμπριτις) στο Ντουμπάι την ώρα που οι Ελληνες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μετά τις 10, αλλά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά πρωινάδικα και διαφήμιζαν το ταξίδι τους, τη διασκέδαση και τη χλιδή μέσα στην οποία πέρασαν τις γιορτές. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όλοι αυτοί να περάσουν από τεστ και να τους επιβληθεί και καραντίνα. Το Ντουμπάι τις ημέρες των γιορτών σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι διαφημιζόταν στο εξωτερικό ως χώρα Covid free, επειδή ήταν από τις πρώτες που είχαν προμηθευτεί το εμβόλιο, όχι της Pfizer, αλλά το κινεζικό.

Η απόφαση τυπικώς ελήφθη χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά και άρχισε να εφαρμόζεται σε όσους επέστρεψαν”.

Facebook Comments