Αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων και θανάτων από την Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα η Πορτογαλία, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να μπει και πάλι σε λοκντάουν από την επόμενη εβδομάδα, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δημόσιας υγείας DGS, καταγράφηκαν 10.176 νέα κρούσματα και 118 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό 466.709 άνθρωποι και από αυτούς οι 7.590 πέθαναν.

Αφού πολλοί ειδικοί και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, επέρριψαν ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων στην απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είπε χθες ότι ενδέχεται να χρειαστούν νέα μέτρα, παρόμοια με εκείνα που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων, την Τρίτη.

Τον Μάρτιο του 2020 όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν και οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους για έξι εβδομάδες. Ο Κόστα είπε ότι αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Facebook Comments