Σενάριο για άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα παρθεί την Πέμπτη, όταν θα συναντηθούν και θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, θα ισχύσει η μέθοδος του click inside/click in shop. Το click away θα συνεχίσει να υπάρχει για τα καταστήματα που λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης θα τεθεί υπόψη της επιστημονικής επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να δοθεί και από αυτήν, το «πράσινο φως», κάτι το οποίο με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, θεωρείται δεδομένο.

Πάντως, όπως μεταφέρεται από κυβερνητικούς κύκλους, αυτή τη φορά η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης, δηλαδή οι κατευθύνσεις του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου.

Facebook Comments