Το Twitter δήλωσε ότι έχει αναστείλει περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς από την Παρασκευή, οι οποίοι ήταν κυρίως αφιερωμένοι στην κοινή χρήση περιεχομένου QAnon καθώς ο ιστότοπος των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης συνέχισε να καταστρέφει το περιεχόμενο αφότου οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην Ουάσινγκτον και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης βλάβης, ξεκινήσαμε να αναστέλλουμε μόνιμα χιλιάδες λογαριασμούς που ήταν κυρίως αφιερωμένοι στην κοινή χρήση περιεχομένου QAnon την Παρασκευή το απόγευμα», δήλωσε το Twitter σε blog αργά τη Δευτέρα.

«Αυτοί οι λογαριασμοί ασχολήθηκαν με την κοινή χρήση επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με το QAnon σε κλίμακα και ήταν κυρίως αφιερωμένοι στη διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας σε όλη την υπηρεσία», δήλωσε η εταιρεία.

Οι υποστηρικτές του QAnon προωθούν ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιλαμβάνεται ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «βαθέος κράτους».

Το Twitter είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα αναστείλει οριστικά τη λειτουργία λογαριασμών που προωθούν περιεχόμενο του QAnon, απαγορεύοντας σημαντικούς ακροδεξιούς που προωθούν τις θεωρίες συνωμοσίας του κινήματος.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα καθυστέρησε την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν, καθώς το κτίριο πολιορκείτο από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βιαιότητες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ενώ προσπαθούσε να απωθήσει τα πλήθη.

Facebook Comments