Τις πρώτες κινήσεις του Τζο Μπάιντεν μετά την ανάληψη της προεδρίας σε λίγες μέρες σχολιάζει επίσης η SZ: «Όταν ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε το 2009 τα καθήκοντά του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η πρώτη του αποστολή ήταν να περάσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων για τη διάσωση της οικονομίας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους είχε ηγηθεί ενός πολέμου αλλά της διέφυγε το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Τώρα, δώδεκα χρόνια μετά, ο Μπάιντεν γίνεται πρόεδρος. Και πάλι το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να διασώσει την οικονομία, θέλοντας να διαθέσει στο πεδίο αυτό σχεδόν δύο τρις δολάρια (…) Όλα όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο Μπάιντεν θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί έξι μήνες πριν (…) Aλλά ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ απασχολημένος… με τι; Παίζοντας γκολφ, κάνοντας ανόητα tweet, λέγοντας ψέματα στις προεκλογικές του εμφανίσεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν διέθεσε χρόνο για να δώσει βοήθεια σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες που η πανδημία τους έκανε να χάσουν τα βασικά. Σπάνια ένας πρόεδρος απογοήτευσε έτσι τον λαό του. Τώρα ο Μπάιντεν πρέπει να το διορθώσει. Τα δύο τρις δολάρια θα προσφέρουν υλική βοήθεια. Αλλά πάνω από όλα είναι μια ένδειξη ότι ο πρόεδρος νοιάζεται για τους πολίτες».

Facebook Comments