“Η Γερμανία θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι εξαντλητική, παρά να επιτευχθεί γρήγορα” διεμήνυσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο μια συνολική συμφωνία. 

“Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκταία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών… Κατά συνέπεια, η πρόταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική: η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σημείωνε από πλευρά του πως το δάνειο-γέφυρα είναι “ακόμη μια επιλογή” για την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει να δοθεί στην Αθήνα ένα δάνειο – γέφυρα ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τη δόση της ΕΚΤ ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου, και όχι να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου.

Για προτίμηση της γερμανικής κυβέρνησης σε ένα δάνειο-γέφυρα αντί σε μια “μισοτελειωμένη συμφωνία”, έκανε λόγο το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο γερμανικός Τύπος.

Στο μεταξύ, τριβές στην ΚΟ της CDU/ CSU της Άνγκελα Μέρκελ προκαλεί εκ νέου το θέμα της Ελλάδας. Η προειδοποίηση Κάουντερ περί αποκλεισμού των ανταρτών από κοινοβουλευτικές επιτροπές, προκάλεσε εν μέρει οργισμένες αντιδράσεις.
 

Facebook Comments