«Συμφωνία είχαμε στις 12 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνιο» σχολίασε δηκτικά τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών ο Κώστας Λαπαβίτσας. «Είναι απίστευτες οι διαδικασίες… Ποτέ έγινε η διαπραγμάτευση; Μα ποια διαπραγμάτευση έγινε;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega.
 
«Στις 12 Ιουλίου συμφωνήσαμε τα προαπαιτούμενα, και τώρα έρχονται μια σειρά μέτρων αρκετά σκληρά που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο. Θα το δω, θα αξιολογήσω με τους άλλους συνάδελφους μου και θα πράξω» πρόσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας, διευκρίνισε όμως ότι «εγώ εκλέχτηκα να μην ψηφίζω μνημόνια… Εγώ είμαι συνεπής… Όσοι ψηφίσαμε Όχι θα ξαναψηφίσουμε Όχι» τόνισε.

«Κανείς δεν θέλει διάσπαση. Εμείς ήμασταν πέντε χρόνια αντιμνημονιακό κόμμα. Το εσωκομματικό θα λυθεί με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές και το πρόγραμμα του» επέμεινε ο βουλευτής. «Αν όντως παμε σε μνημόνιο, τότε παμε σε έντονο πολιτικό πρόβλημα. Οι αριστερές κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν αριστερά πράγματα» πρόσθεσε με νόημα.

«Τι να αποχωρήσουμε;» απάντησε δε ο κ. Λαπαβίτσας για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κυβερνών κόμμα. «Η εντολή σίγουρα δεν ήταν να πάμε σε δραχμή αλλά ούτε να πάμε σε μνημόνιο» είπε.  «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές» σημείωσε ακόμη. 

Facebook Comments