Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία, το πρόβλημα με το μεταναστευτικό αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας σχετικά πως και λόγος δεν υφίσταται για εκλογές και πως αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.

Αναλυτικότερα ο κύριος Μεϊμαράκης αναφορικά με τη συμφωνία δήλωσε: «Αρχικά θα ήθελα να σας πω πως θα περιμένουμε και θα δούμε συνολικά τη συμφωνία για να την κρίνουμε, μόλις κατατεθεί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική μας ομάδα για να λάβουμε συντεταγμένα τις αποφάσεις μας. Από αυτά που ακούω η συμφωνία είναι επώδυνη και με πολλά και βαριά μέτρα και αυτό γιατί χάθηκε εξαιρετικά σημαντικός χρόνος.

Για το λόγο αυτό έρχεται και ως κατεπείγουσα η διαδικασία στη βουλή. Θα περίμενα μεγαλύτερη δημοκρατικότητα από την κυβέρνηση ειδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η σημερινή κυβέρνηση πριν από λίγα χρόνια μας λοιδορούσε για το γεγονός πως φέρναμε προς ψήφιση συμφωνίες με δύο άρθρα ενώ σήμερα το πράττει ουσιαστικά εκβιάζοντας με το επιχείρημα πως δεν υπάρχει χρόνος. Ο κύριος Τσίπρας μας εκβιάζει σήμερα και όχι οι δανειστές.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ και για τις φήμες περί καταψήφισης και αποχής από τη διαδικασία ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία θα συζητήσει συνολικά και θα κινηθεί συλλογικά. Εάν η συμφωνία δεν ψηφιστεί όμως θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα και για αυτό μιλάω για εκβιασμό από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Εάν πάλι απέχουμε θα είναι σαν να συμβιβαζόμαστε με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Τα μέτρα που έρχονται βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Θα πρέπει να ψηφίσουμε τη συμφωνία χωρίς όρους γιατί εάν δεν την ψηφίσουμε ή απέχουμε ο κύριος Τσίπρας θα είναι σαν να εκβιάζεται να κάνει εκλογές. Επίσης εάν τελικά γίνουν εκλογές δεν εγγυάται κανείς πως θα είμαστε πρώτο κόμμα και πως δεν θα επωμιστούμε ένα τεράστιο βάρος ευθυνών που δεν μας ανήκουν καθώς θα δοθεί το πεδίο στον πρωθυπουργό να ακολουθήσει τις πάγιες τακτικές λαϊκισμού».

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως βρισκόμαστε κοντά σε εκλογές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «πιστεύω πως ο Τσίπρας δεν θα κάνει εκ νέου εκλογές και προχωρά σε τέτοιες δηλώσεις μόνο για λόγους συσπείρωσης ης παράταξής του. Η χώρα δεν είναι σωματείο να κάνουμε εκλογές κάθε λίγο. Η χώρα θα πρέπει να κυβερνάται. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην οικονομία όμως υπάρχουν. Αν οι εκλογές έλυναν τα ζητήματα με τρόπο μαγικό θα κάναμε κάθε εβδομάδα.

Αναφορικά με τη συμφωνία και το περιεχόμενό της ο κύριος Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «έχουμε σήμερα δύο δρόμους καθόλου συμφωνία ή κακή συμφωνία. Το καθόλου συμφωνία είναι καταστροφή γαι λόγους που σε όλους είναι γνωστοί. Στην κακή συμφωνία, αν ξεκινήσει μία κυβέρνηση την εφαρμογή μπορεί να τη βελτιώσει στην πορεία έχοντας στα χέρια της αποδείξεις και πραγματικά ισοδύναμα.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου τόνισε: «θα πρέπει να υπάρχει μπόνους εδρών αναλογικά με τα ποσοστά που θα λαμβάνεις στις εκλογές, με μεγάλο ποσοστό ας λάβεις το μπόνους εδρών».

Για το μέλλον της παράταξης και σε ποιό χώρο στοχεύει να κινηθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «σήμερα δεν αναζητούμε την ψήφο του λαού αλλά προσπαθούμε και παλεύουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Πολιτικά απευθυνόμαστε σε όλους».

Τέλος αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κύριος Μεϊμαράκης ανέφερε» το μεταναστευτικό έχω τονίσει επανειλημμένως πως δεν είναι ούτε εθνικό, ούτε καν ευρωπαϊκό θέμα, είναι κατά την άποψή μου θέμα διεθνές. Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός και η χώρα συνολικά να απευθυνθεί και να απαιτήσει μία αποδεκτή λύση από τον ΟΗΕ». 

Facebook Comments