Κρίσιμη θεωρείται η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των ειδικών , καθώς θα εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα εισηγηθούν για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι επιστήμονες θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους όσον αφορά τόσο στο σύστημα υγείας όσο και στην επιβάρυνση που έχει αποτυπωθεί στους επιδημιολογικούς δείκτες από την αυξημένη κινητικότητα μετά το άνοιγμα της αγοράς αλλά και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα».

“Είμαστε σε μια σταθεροποίηση της επιδημίας στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5000 ενεργά κρούσματα και στην Αττική είναι τα μισά” ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Facebook Comments