Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δίνει απαντήσεις για το αν βλέπει πρόωρες εκλογές, αλλά και πως εξηγεί την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος του.

Για αυτά τα θέματα καλείται να απαντήσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκη Χατζή  και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

Εκτιμάτε ότι  τελικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να μπει στο δίλλημα μέτρα ή εκλογές;

Η καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης, φέρνει ξανά τη χώρα σε δυσμενέστατη κατάσταση. Καταφέραμε το 2018 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, τιμώντας τις θυσίες και τη σκληρή προσπάθεια των Ελλήνων. Όμως σήμερα, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Νέα Δημοκρατία μας φέρνει ξανά στο χείλος της καταστροφής. Είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο. Επομένως, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.

Πως εξηγείτε, ότι παρά την κρίση η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις;  

Όταν η κρίση επιδρά με τέτοια σφοδρότητα στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, είναι δεδομένο ότι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί – μόλις ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές – είναι τι θα ψηφίσουν. Νομίζω πάντως ότι είναι σαφής και καταγεγραμμένη η εκθετική αύξηση της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματα της πανδημίας και την οικονομία. Όταν βγούμε από τον κλοιό της υγειονομικής ανασφάλειας, νομίζω ότι θα γίνει σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Όσο κυβερνά προκαλεί μόνο αβεβαιότητα, απόγνωση και πόνο σε χιλιάδες πολίτες, πολύ περισσότερο σε αυτούς που την πίστεψαν. Για το λόγο αυτό, είμαι βέβαιος, συνέβη άλλωστε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι η επιλογή μιας πολιτικής αλλαγής σε προοδευτική κατεύθυνση, θα είναι πλειοψηφική.

Facebook Comments