Η ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε και προκαλεί πλείστες όσες συζητήσεις εντός της ΝΔ. Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που σχεδόν…φρίκαραν με τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού. Άλλοι που δεν εξεπλάγησαν. Άλλοι που υπογράμμιζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν τα είπε όπως τα διάβασαν κάποιοι. Και άλλοι που δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό ότι τα εννοούσε ακριβώς όπως τα είπε. 

Στρατηγικά, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να μην υπάρξει δημόσια αντιπαράθεση. Η φράση του κ. Ταραντίλη για γνωστές απόψεις του κ. Σαμαρά δεν σημαίνει κάτι. Θα μπορούσε να είναι πιο αιχμηρός, μιλώντας για προσωπικές του απόψεις. Αυτό θα ήταν, όμως, άδειασμα και αυτό το Μαξίμου δεν ήθελε να το κάνει δημοσίως. Δεν είναι, πάντως, μυστικό ότι στελέχη της Ηρώδου Αττικού διόλου δεν ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο της συνέντευξης, ιδίως με το σκέλος για τις διερευνητικές, αλλά και για τη Χάγη. 

Από την άλλοι, άνθρωποι πέριξ του πρώην πρωθυπουργού στέλνουν το μήνυμα ότι δεν μίλησε υπονομευτικά, αλλά αφυπνιστικά και υποβοηθητικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια σειρά από λόγους, από το εσωκομματικό πεδίο ως το μήνυμα προς τους έξω για τα όρια της ελληνικής ευελιξίας. Κάτι σαν το κομπρεμί Παπανδρέου-Καραμανλή για το «Βυθίσατε το Χόρα». 

Τι θα γίνει το επόμενο διάστημα; Τίποτα. Ο κ. Σαμαράς, όμως, έδωσε το στίγμα του και προειδοποίησε για την επόμενη κίνηση του: στη Βουλή, όποτε και αν έρθουν, δεν θα υπερψηφίσει τα Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν λέει, βεβαίως, ότι θα καταψηφίσει, αλλά όλοι καταλαβαίνουν. Και, γι’ αυτό το σενάριο, το Μαξίμου θα πρέπει να είναι έτοιμο. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments