Η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έχει σημειώσει αξιοσημείωτες αποδόσεις τους τελευταίους 18 μήνες, έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 2,3 φορές από τον Νοέμβριο του 2019 όταν η Axia έδωσε σύσταση “buy”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο οίκος, έρχεται σημαντικό περαιτέρω εκρηκτικό ράλι καθώς αναμένονται πολλά θετικά στη συνέχεια γύρω από τη ΔΕΗ με το επενδυτικό της story να μοιάζει πλέον με αυτό των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Συγκεκριμένα προχωρά στην αύξηση της τιμής-στόχου στα 15,10 ευρώ από 7,30 ευρώ πριν, σε σχέση με τα επίπεδα των 6,68 ευρώ που έκλεισε χθες στο Χ.Α.

Δεδομένου ότι η διοίκηση από το δ’ τρίμηνο του 2019 έχει παραδώσει όπως είχε σχεδιάσει κάθε τρίμηνο τις βραχυπρόθεσμες δράσεις του στρατηγικού της σχεδίου, δημιουργώντας ένα σταθερό ιστορικό, η ΔΕΗ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σημειώσει αύξηση σε τριπλάσια επίπεδα σε ό,τι αφορά το επαναλαμβανόμενο EBITDA 2020.

H Axia υποστηρίζει ότι η απόδοση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ θα είναι σταδιακά πιο αντανακλαστική της πραγμάτωσης της αξίας και της κερδοφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας μια εποικοδομητική στάση σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Axia πραγματοποίησε μια ανάλυση της επιχείρησης σε βάθος. 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments