Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι εκ νέου δύσκολες για το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι περίπου σαν τη μέρα της μαρμότας αυτό που ζούμε, υπό την έννοια ότι το αντίστοιχο σκηνικό έχουμε βιώσει και πριν το δεύτερο lockdown. Και μπορεί ένα τρίτο lockdown, αυτή τη στιγμή, να μην είναι επιλογή, είναι σαφές, όμως, ότι τα νούμερα ως το πρωί της Παρασκευής θα κρίνουν ορισμένα μέτρα ακόμη. 

Γιατί χρειάζονται μέτρα; Γιατί τα νούμερα θα εξακολουθήσουν να είναι υψηλά τις επόμενες μέρες, ως απότοκο της χαλαρότητας των προηγούμενων εβδομάδων και του ανοίγματος δραστηριοτήτων. Παράλληλα, αυτά τα νούμερα μπορεί να μετουσιώνονται σε νοσηλείες, αυτή τη στιγμή, αλλά οι διασωληνώσεις βαίνουν μειούμενες. Κι όμως, σε μερικές εβδομάδες, θα πάρουν και αυτές την ανηφόρα. Συνεπώς, η τάση θα πρέπει να ανακοπεί άμεσα. 

Τι μπορεί να γίνει; Αρμόδια πηγή έλεγε στη στήλη ότι μπορεί να πέσει στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00, αν και το Μαξίμου δεν θέλει αυτό το σενάριο. Μετά, οι όποιες λύσεις αφορούν το λιανεμπόριο, με δεδομένο ότι στόχος είναι τα σχολεία να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτά. 

Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα φανεί από τα νούμερα, τουλάχιστον με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του το πρωί της Τρίτης. Το κρίσιμο είναι, πάντως, ότι η Αττική δεν μπορεί να γίνει Θεσσαλονίκη. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments