Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε στη συνέχεια πως «ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι δράσεις σχετικά με τις έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση προχωρά ταυτόχρονα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της όπως αυτή, για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, που στηρίζεται στο τετράπτυχο: Ασφαλείς δρόμοι, Υπεύθυνοι οδηγοί, Κυκλοφοριακή παιδεία, Δίκαιοι κανόνες για όλους.

Χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην εκδήλωση κατά την οποία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασαν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, το οποίο θα θεσμοθετηθεί, θα γίνει δηλαδή νόμος του Κράτους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι συνολικά ώριμη να κάνει και αυτό το μεγάλο άλμα αλλαγών συμπεριφοράς συνεπικουρούμενη πια από ένα οργανωμένο, πολυεπίπεδο σχέδιο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προωθούνται 7.000 παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν αυξημένη επικινδυνότητα».

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

«Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τις νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ευχαρίστησε τους δωρητές και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης να φτάσουν οι Μ.Ε.Θ. στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά και τη δέσμευση για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους υγειονομικούς να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού. Ζήτησε, επίσης, από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί να το σκεφτούν πολύ σοβαρά.

– Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός συμμετείχε διαδικτυακά σε συζήτηση με αντικείμενο την προοπτική της πράσινης ανάκαμψης στην Ευρώπη στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Europe 2021».

– Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα.

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή».

Facebook Comments