Ο επικεφαλής βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Βασιλικός, με κείμενο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο άρθρο, με τίτλο «Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο», αναφερόμενος στην απεργία πείνας του τρομοκράτη, ο γνωστός συγγραφέας αναφέρεται στα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς μια λέξη για τα θύματά του. 

Πιο συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του που συνοδεύει το άρθρο της ΕΦΣΥΝ «Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τη ζωή του Κουφοντίνα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην αυτόκλητη παράδοση του αρχιτρομοκράτη, πριν 20 χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει «προσωπική δικαίωση», λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα, τις πενθήμερες άδειες που έπαιρνε κάθε εξάμηνο, επί ΣΥΡΙΖΑ!

Ας σημειωθεί ότι ο 86χρονος συγγραφέας τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, υπήρξε υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Γράφει συγκεκριμένα ο Βασίλης Βασιλικός:

«Ένας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».

Facebook Comments