«Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη έχει κουράσει τους πολίτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ μιλά για «κυβέρνηση επιτελικής αυθαιρεσίας», σχολιάζοντας πως «σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ». «Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο», σχολιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει» και πως «η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

Facebook Comments