Σε καθεστώς καθολικού lockdown Αχαΐα και Εύβοια, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα η Αχαΐα ανακοίνωσε 95 κρούσματα, ενώ η Εύβοια 56. Όπως φαίνεται από τις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης ούτε στους επιστήμονες, ούτε στην κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν, βάσει των όσων ισχύουν στην Αττική, την πρώτη περιοχή που μπήκε σε καθολικό lockdown, από αύριο, Σάββατο στις 06:00 σε Αχαΐα και Εύβοια: Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται, επίσης, ο Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι, ο δήμος Θήρας, ο δήμος Μυκόνου. Ενώ «κοκκινίζει» και το Ρέθυμνο.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση που ελήφθη είναι να μην υπάρξουν, μέχρι στιγμής, σκληρότερα μέτρα. Ωστόσο, η πόλη θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ήτοι στο «κόκκινο» και επομένως υπό στενή παρακολούθηση, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακόμα, η Λέσβος περνάει στο «κίτρινο» επίπεδο.

Facebook Comments