Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτη Καθαράκη για τον τρόπο κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι: «Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν “προβοκάτσια” και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων».

«Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθύνοντας ερώτημα στον πρωθυπουργό:

«Επειδή χθες ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή;».

«Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα», καταλήγει.

Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ένα σενάριο που εξετάζεται στην Κουμουνδούρου είναι η μη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης. 

Facebook Comments