Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελ. Ευαγγελοδήμου στα ΝΕΑ, “μέρες αναθεωρήσεων διανύει το Μαξίμου στοχευμένα σε ό,τι αφορά την προσπάθειά του – ή καλύτερα τη διαπίστωση της εσπευσμένης ανάγκης – για ένα «ικανό τείχος ανοσίας» απέναντι στην… κακοφωνία στους γαλάζιους κόλπους, πρωτίστως στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα.

Η τακτική απέναντι σε όσους «βγαίνουν πολύ και λένε πολλά», σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, έπαψε να περιλαμβάνει μόνο οριζόντιες οδηγίες για στενότερη ενδοκυβερνητική επαφή ή μόνο χαμηλών τόνων συστάσεις για ενεργή υποστήριξη της κυβερνητικής γραμμής, όπως τις συνηθίζει κατά διαστήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα στελέχη του σε συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το επιπλέον βήμα γίνεται με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα του Μαξίμου σε στελέχη πρώτης γραμμής έως και «σιωπητήρια» προς υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς ώστε να αποφεύγονται περαιτέρω αστοχίες, αυτοαναιρέσεις και κάθε «επικίνδυνη» δημόσια υπερέκθεση – πόσω μάλλον για «ατζέντες» εκτός του χαρτοφυλακίου τους”.

 

Facebook Comments