Στη συζήτηση στη Βουλή, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου, ανέβηκαν οι τόνοι σε επίπεδο αρχηγών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» και τον έδειχνε μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά από μια θεατρική παράσταση

Ωστόσο, όπως είπε ο πρωθυπουργός «Κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Έλειπε η κα Κονιόρδου. Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύσατε και αυτή η πραγματική. Αυτές είναι σταλινικές πρακτικές κ. Τσίπρα. Δεν γίνονται σε σοβαρές χώρες τέτοια πράγματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις δυο φωτογραφίες.

Πράγματι, στην «Αυγή» κόπηκε η Λυδία Κονιόρδου από φωτογραφία περυσινής παράστασης στην Επίδαυρο, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και άλλοι θεατρικοί παράγοντες. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Πέρσες”, η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.

Η πρωτότυπη φωτογραφία

Η κομμένη φωτογραφία

Το φωτοσόπ του Στάλιν

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του στη βουλή, στο πιο γνωστό παράδειγμα διαγραφής μιας γνωστής προσωπικότητας από φωτογραφία, επί Στάλιν. Ηταν ο Νικολάι Γιεζόφ, ο «αιματοβαμμένος» ηγέτης της μυστικής αστυνομίας της Σοβιετικής Ένωσης και εμπνευστής της «Μεγάλης Εκκαθάρισης», τον οποίο ο Στάλιν δολοφόνησε το 1938, όταν δεν ήταν πια απαραίτητος.

 

Facebook Comments