Η χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα για το πολιτικό σύστημα, αλλά, ευτυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε κάπως να συγκρατηθεί. Όπως είδαμε, δε, στη δευτερολογία του, όταν ζητούσε από τη ΝΔ να μην…τον τσιγκλάει και την ίδια ώρα αράδιαζε την ιστορία του Νίκου Γεωργιάδη, για την οποία δεν έπρεπε να τον τσιγκλήσουν, λίγο ήθελε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κατάλαβε ότι, αν μπουρλότιαζε τη συζήτηση, θα έχανε από τα αποδυτήρια, καθώς η χυδαιότητα των προηγούμενων ημερών είχε φτάσει αρκετούς πολίτες στο μη περαιτέρω.

Ένα ερώτημα, όμως, προκύπτει αβίαστα: πώς και από πού κρατάει ο Παύλος Πολάκης τον Αλέξη Τσίπρα; Η ερώτηση, φυσικά, είναι για την οικονομία της αναλογίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, ήταν αυτός που έκανε λόγο για κάποιο «ένοχο μυστικό» που δένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Λινά Μενδώνη. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν μπόρεσε καν να πει το όνομα του κ. Πολάκη. Διάφοροι πρόθυμοι πέριξ του κ. Τσίπρα διαρρέουν κάτι περί δυσφορίας του με τον πρώην υπουργό, ο οποίος πριν τη συζήτηση έδωσε με μια από τις χυδαίες του αναρτήσεις πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς, όμως, να γίνει πιστευτό, όταν ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να πάρει απόσταση από όσα έγραψε ο φίλος του, όχι υποχρεωτικά από τον ίδιο και δεν το έκανε;

Η αδυναμία του κ. Τσίπρα να διαλέξει πλευρά είναι παροιμοιώδης. Και εξηγεί άριστα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση. Ποιος εχέφρων που ψήφιζε ΝΔ θα το «στρίψει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ο κ. Μητσοτάκης, τουλάχιστον, δεν αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά; Οι «κεντρογενείς» μπορεί να δυσκολεύονται να ακούσουν τον Άδωνι, αλλά τον Πολάκη τον βλέπουν και…κόβουν λάσπη.

Όσο ο κ. Τσίπρας τον κρατά στη βιτρίνα, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, τόσο θα εισπράττει τα πολιτικά επίχειρα της επιλογής του.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments