Άνδρες της ΕΛΑΣ προσήγαγαν τον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορα, στη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17Ν.

Την φωτογραφία με την προσαγωγή παρουσιάζει το newpost.gr, ενώ υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Ελληνική Αστυνομία αρχικά προσήγαγε 14 άτομα και τελικά όλες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, άλλαξε όπως φάνηκε το απόγευμα της Παρασκευής. 

Μετά το δόγμα της διακριτικής παρακολούθησης και εξέλιξη της πορείας, πλέον οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν προκειμένου οι συγκεντρώσεις να διαλύονται πριν ξεκινήσουν, για λόγους δημόσιας υγείας, όπως συνέβη και χθες με την χρήση του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού από τον «Αίαντα» της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και την χρήση δακρυγόνων για την διάλυση του πλήθους.

Ένταση στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια με χημικά, προσαγωγές και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα» της αστυνομίας σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να κλείσουν τους δρόμους και τους απώθησαν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου προσπάθησαν να κάνουν πορεία στην οδό Σταδίου, αλλά και πάλι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κλείσουν το δρόμο, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με τον «Αίαντα», ενώ το ίδιο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, προκειμένου και πάλι, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Αυτή την ώρα η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, ενώ μόνο μια μικρή ομάδα παρέμεινε μέχρι πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Facebook Comments