Το Σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο…ήσυχο Σαββατοκύριακο για την κυβέρνηση μετά από καιρό. Όσο ήσυχο, βεβαίως, μπορεί να είναι ένα Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με κορονοϊό συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες και το σύστημα υγείας φτάνει στα όρια των αντοχών του.

Κι όμως, ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη που αποφάσισε, απρόκλητα κατά πώς φαίνεται στο βίντεο, να σαπίσει στο ξύλο έναν πολίτη προσέφερε πολύ κακή υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ., στο κράτος και, συνακόλουθα στην κυβέρνηση. Αν πιστέψουμε κάποια βίντεο που κυκλοφορούν δεν έχει προηγηθεί κάτι φοβερό, αν το έκριναν οι αστυνομικοί θα μπορούσαν ήσυχα και ωραία να τον προσάγουν και η ιστορία θα τελείωνε εκεί. Όμως, ένας θερμόαιμος, αποφάσισε ότι αυτός είναι το κράτος και ως άλλος πραιτωριανός όρμησε και τον τσάκισε στις γκλομπιές.

 

Κάπως έτσι, σημειώθηκε ένα αχρείαστο αυτογκόλ, με μια κοινωνία που είναι εξαιρετικά κουρασμένη από τον ετήσιο εγκλεισμό να έχει φτάσει στα όρια της και να δυσκολεύεται να δικαιολογήσει διάφορες ενέργειες. Ιδίως μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που η κυβέρνηση είχε ελέγξει την υπόθεση Κουφοντίνα και, μάλιστα, είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει και επιχειρησιακά τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ένας αστυνομικός αποφάσισε ότι έπρεπε να κλέψει την παράσταση.

Η ιστορία αυτή δεν τελειώνει εδώ, μην κάνουν αυτό το λάθος στο Μαξίμου. Και χρειάζεται μια άμεση πρωτοβουλία. Αλήθεια, εκείνη η Επιτροπή Αλιβιζάτου πώς να είναι;

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments