«Εμπρηστής της έντασης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, υπεύθυνος για τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στο δρόμο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στο Kontra Channel.

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, η δημοκρατία μας δεν έχει μπει στο γύψο, η δημοκρατία δεν έχει μπει σε καραντίνα, και δημοκρατικές διεκδικήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε, καταδικάζοντας περιστατικά όπως «το λιντσάρισμα του αστυνομικού» και επισημαίνοντας πως από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κατήγγειλε, ενώ διαχώρισε τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη όπου «χιλιάδες δημοκρατικοί άνθρωποι διαδήλωσαν στη γειτονιά τους ενάντια στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη». Σημείωσε ότι «η αστυνομική αυθαιρεσία στην Νέα Σμύρνη δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό» και πως «αντίστοιχα περιστατικά είχαν προηγήθηκαν στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στην επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, στις επιθέσεις της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφους εναντίον νέων παιδιών». Σχολίασε ότι «η κυβέρνηση που για 15 ημέρες δεν μπορούσε καν να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη και τα πολιτικά του φρονήματα», ρωτώντας αν «έχει επαναφέρει τους φακέλους φρονημάτων η κυβέρνηση».

Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε το χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την αστυνομία και τους εργαζομένους της, όπως ανέφερε. «Η ασυδοσία από την πλευρά της αστυνομίας έχει ξεφύγει. Και εκπορεύεται από την πολιτική κατεύθυνση που της έχει δοθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», υποστήριξε.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει και πως η κεντρική αποτυχία της αφορά την πανδημία. Σχολίασε δε ότι «σε αυτή τη χώρα φαίνεται πως ο μόνος άνθρωπος που δεν έχει καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν είναι ο κ. Μητσοτάκης κατά τη ΝΔ». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 6.260 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να κάνει τα αυτονόητα», δηλαδή, συνέχισε, συνταγογράφηση των τεστ, μέτρα στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας. Τόνισε ότι «εδώ που βρισκόμαστε, με την Αττική κυριολεκτικά στο κόκκινο, για να μη ζήσουμε τις σκηνές που έζησε η βόρεια Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, των κλινικών, στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Facebook Comments