Ένα βήμα πιο κοντά στο αίτημα για εκλογές φαίνεται πως βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φανέρωσε μία αποστροφή του στο κλείσιμο της ομιλίας του για την αστυνομική βία. «Δεν μπορείτε πια κ. Μητσοτάκη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απαριθμήσει τα πολλαπλά αδιέξοδα σε πανδημία, οικονομία και Δημοκρατία, στα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ «βυθίζει τη χώρα». Ως γνωστόν, μετά το «δεν μπορείτε πια» έρχεται το «φύγετε».

Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την έκβαση της χθεσινής κοινοβουλευτικής «μάχης», με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ξεδιπλώσει τον «δωδεκάλογο της αποτυχίας Μητσοτάκη», ο οποίος εκτιμάται πως τον οδηγεί στη στρατηγική της έντασης και της ακραίας καταστολής για ικανοποίηση των συντηρητικών ακροατηρίων της ΝΔ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για πλήρη αποδιοργάνωση στα όρια της κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος, το οποίο τις τελευταίες 45 μέρες βρίσκεται διαρκώς αμυνόμενο σε προσπάθεια μεταβολής του κλίματος, με αφορμή μία σειρά από υποθέσεις (αποτυχημένο lockdown, κόπωση πολιτών, κατάρρευση οικονομίας, τα «κλειδιά της εστίασης», σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη, γλέντι στην Ικαρία, αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή).

Facebook Comments