Ολοένα και περισσότερες περιοχές ακολουθούν τον δρόμο των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τη στιγμή που η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας.

Τελευταία χρονικά περιοχή που τίθεται σε καραντίνα είναι η Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, από αύριο Κυριακή και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

Ακόμα, επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της  κοινότητας για  λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

Facebook Comments