Περισσότερα από 100 άτομα ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου με τις εικόνες να θυμίζουν εποχές προ κορονοϊού, αφού η πλειονότητα των παρευρισκομένων συνέχισε να χορεύει και να γλεντάει παρότι ο δήμος έκλεισε τη μουσική από τις 19:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος έπαιζε επί μια εβδομάδα μουσική στην αγορά και στην πλατεία, προκειμένου να θυμίζει σε κάποιο βαθμό την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο xanthinea.gr, ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι – καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown και φέτος – δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορονοϊός».

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν. 

 

Facebook Comments