Ο “Βηματοδότης” αποκαλύπτει τις σκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική αυθαιρεσία, τις διαδηλώσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα:

“Οσοι συνομιλούν μαζί του γνωρίζουν ότι οικτίρει τους ανεγκέφαλους αστυνομικούς που δρουν ανεξέλεγκτα και βιαιοπραγούν ασυστόλως, χωρίς συναίσθηση της θέσης και του ρόλου τους. Ωστόσο δηλώνει ότι αποτελούν θλιβερή μειοψηφία, ότι δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1% του συνόλου των αστυνομικών και γι’ αυτό εξεγείρεται όταν του προσάπτουν κατηγορίες ότι δήθεν ευνοεί την αστυνομική αυθαιρεσία και βία και χτίζει καθεστώς χούντας!

Ιδιαιτέρως επικρίνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, κατά την άποψή του, «παίζει παιχνίδι αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», υιοθετώντας άκριτα άλλοτε τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και άλλοτε τις εκδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας. «Εχουν χάσει την μπάλα, δεν μπορούν να ανακάμψουν και μου επιτίθενται επειδή παίρνω τις υποθέσεις πάνω μου, επειδή αναλαμβάνω την ευθύνη και δεν κρύβομαι, παρά κινούμαι εντός του πλαισίου των νόμων, χωρίς παρεκκλίσεις».

Και όταν τον τσιγκλάει κάποιος, εξεγείρεται, παίρνει θα λέγαμε φωτιά, υπερασπιζόμενος τον νόμο για τις διαδηλώσεις, που, κατ’ αυτόν, είναι «ο καλύτερος στην Ευρώπη» και μαζί ξιφουλκεί δηλώνοντας ότι οι επικριτές του «αγνοούν ότι εδώ και μήνες η Αστυνομία φυλάει τα σύνορα, επιτηρεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, παρακολουθεί το έγκλημα και μαζί έχει τον νου της στους μπαχαλάκηδες που κατακλύζουν κάθε μέρα τους δρόμους και είναι έτοιμοι να εισβάλουν στα πανεπιστήμια». Και επιμένει ότι «με την επιτήρηση των διαδηλώσεων έχω χαλάσει τη δουλειά των αναρχικών, γι’ αυτό μου επιτίθενται κατά ριπάς».

Απευθυνόμενος δε στους πολιτικούς του αντιπάλους…
Αγανακτεί πραγματικά. Γιατί, όπως λέει, δεν αναγνωρίζουν ότι έχουν οργανωθεί δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και επειδή έχει υπηρετήσει τη δημόσια τάξη με δημοκρατική ευαισθησία, όπως αποδεικνύουν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες και δυνατότητες που έχουν δοθεί σε ανεξάρτητη αρχή, στον Συνήγορο του Πολίτη εν προκειμένω, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Όταν μάλιστα πιέζεται αν σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες θα επιμείνει, τον προσεχή Απρίλιο, στην εγκατάσταση του ειδικού αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια, δεν κρύβει τις προθέσεις του, δηλώνοντας καθαρά ότι «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, δεν θα υποχωρήσουμε, και να δούμε ποιανού θα του περάσει στο τέλος».

Τα λεγόμενα του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια συμβιβασμών, ούτε διάθεση υποχώρησης από αυτό που ο ίδιος αποδίδει ως «κράτος δικαίου». Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν θεωρεί ότι έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού. Περιττό να σημειώσουμε ότι δεν αξιολογεί τους ψιθύρους που μεταφέρουν διάφοροι «μαξιμιλιανοί» για «ναπολεόντεια συμπεριφορά» και «προσωποποιημένη πολιτική».

Πράγμα που βεβαιώνει ότι θα πορευτεί με διάθεση σύγκρουσης απέναντι σε όσους αμφισβητούν τις επιλογές του σχεδίου αποκατάστασης του νόμου και της τάξης. Οπότε μάλλον είμαστε στην αρχή, έχουμε πολλά να δούμε προσεχώς”.

Facebook Comments