Η Citigroup διατηρεί τη σύσταση “Βuy” για τη μετοχή του ΟΤΕ, σημειώνοντας πως βλέπει ισχυρό ράλι προσεχώς, ενώ υπογραμμίζει την υψηλή μερισματική απόδοση, την οποία τοποθετεί στο 5,4%.

Ο ΟΤΕ παραμένει ένα ασφαλές trade για το reopening της οικονομίας, δεδομένου του σταθερού ισολογισμού του, με τις επιδόσεις του να παραμένουν ελκυστικές, ενώ το περιθώριο για αναβαθμίσεις της κερδοφορίας είναι υψηλό εάν και όταν χαλαρώσουν τα lockdown, όπως τονίζει. Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη της στρατηγικής μείωσης κόστους το 2021, η αμερικανική τράπεζα βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τους στόχους που τέθηκαν για το 2021.

Αν και παραμένει επιφυλακτική, η Barclays διατηρεί στο ραντάρ της τον ΟΤΕ, σημειώνοντας πως το 2020 η εισηγμένη σημείωσε πολύ καλές επιδόσεις στο λειτουργικό της μέτωπο. Εκτιμά πως η δραστηριότητα του ΟΤΕ στην ελληνική αγορά είναι σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί από την ανάκαμψη του roaming και του τουρισμού, ωστόσο προς το παρόν διατηρεί την underweight στάση. Εάν ο ΟΤΕ σημειώσει ισχυρότερα έσοδα και βελτίωση στο μέτωπο του κόστους, αναμένεται να αναβαθμίσει τη θέση της.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments