Να ανοίξουν κομμωτήρια, πάρκα, παιδικές χαρές και αρχαιολογικοί χώροι εντός του δήμου εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνώμων στην κυβέρνηση.

Επιπλέον πριν οι ειδικοί είχαν δώσει το πράσινο φως και για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα η Επιτροπή εισηγήθηκε η απαγόρευση να ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 19:00 όπως ήταν πριν.

Ωστόσο  φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η μετακίνηση με ΙΧ με τον κωδικό 6, καθώς οι ειδικοί δεν ήταν σύμφωνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εισηγήθηκε να επιτρέπεται και το ψάρεμα αλλά εντός του δήμου.

Σε αντίθεση με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή εκτός από την παράταση του ωραρίου το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 9 το βράδυ, θα επιτραπεί και η μετακίνηση με το αυτοκίνητο με τον κωδικό 6 (για άσκηση) και στο βουνό και στη θάλασσα, φαίνεται πως την τελευταία στιγμή προέκυψαν διαφωνίες. Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται λοιπόν πως βάζουν μπλόκο στη διαδημοτική μετακίνηση για να μην δοθεί το λάθος μήνυμα και ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες.

 

Facebook Comments