Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, σε συνέντευξη του, δήλωσε ότι «και λίγες συγκεντρώσεις γίνανε», αναφορικά με την διεξαγωγή 632 συγκεντρώσεων εντός 50 ημερών.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 απάντησε στον ρ/σ Status 107,7:

«Και λίγες γίνανε, με αυτά που βλέπουμε και με αυτά που ζούμε. Με το να μπαίνει η αστυνομία εντελώς απρόκλητα στο ΑΠΘ και να σαρώνει κατάληψη, η οποία έχει κύριο αίτημα να ξανανοίξει επιτέλους το πανεπιστήμιο για να πάνε στο πανεπιστήμιο οι άνθρωποι, είναι πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί».

Και πρόσθεσε «θα σας απαντήσω ευθέως. Έχετε καμία σοβαρή απόδειξη, γιατί δεν υπάρχει και ασχολούμαστε μήνες με αυτό, παγκόσμια, οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα που να λέει ότι σε δημόσιους χώρους μεταδίδεται το ίδιο εύκολα με τους κλειστούς; Όχι. Γι’ αυτό μας προτρέπει ο πρωθυπουργός εδώ και μια εβδομάδα να βγούμε λίγο να ξεσκάσουμε. Γι’αυτό χαλάρωσαν λίγο τα μέτρα. Γι’αυτό πήγε 9 η ώρα γιατί δεν αντέχουν άλλο οι άνθρωποι. Όταν δεν αντέχουν οι άνθρωποι, έχουν τις διεκδικήσεις τους. Έχει περάσει η ΝΔ, δεν ξέρω πόσα εργασιακά νομοσχέδια το τελευταίο τετράμηνο. Φαντάζεστε ότι θα χαθεί το συνταγματικό δικαίωμα των ανθρώπων να αντισταθούν στο πέρασμα αυτών των νομοσχεδίων; Δεν θα χαθεί. Και επανέρχομαι, δεν υπάρχει καμία, πουθενά στον κόσμο, απόδειξη ότι είναι επιβαρυντικές ιδιαίτερα οι συναθροίσεις αυτές. Αν δείτε τις συγκεντρώσεις, θα δείτε ότι η συντριπτική πλειψηφία, αν όχι όλοι, φορούν μάσκες και επίσης κρατάνε αποστάσεις, αλλά κυρίως είναι σε ανοιχτό χώρο».

Facebook Comments