Μαυραγάνης: «Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι φασιστικό και ρατσιστικό μέτρο»
Συνέντευξη του Νικόλαου Μαυραγάνη, Δικηγόρου, πρώην Υφ. Μεταφορών και προέδρου του κόμματος ΕΝΩΝΩ
Συνέντευξη του Νικόλαου Μαυραγάνη, Δικηγόρου, πρώην Υφ. Μεταφορών και προέδρου του κόμματος ΕΝΩΝΩ
Συνέντευξη του Νικόλαου Μαυραγάνη, Δικηγόρου, πρώην Υφ. Μεταφορών και προέδρου του κόμματος ΕΝΩΝΩ.
Κύριε Μαυραγάνη, πείτε μας λίγα λόγια για το ξεκίνημα σας στην πολιτική
Δεν είχα καμία σχέση με πολιτική, ξεκίνησα το 2012 όπου είχα ασχοληθεί με τη Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη όμως στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι για βιολογικούς λόγους δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι εγγράφηκα στους ΑΝΕΛ. Συμμετείχα εκεί ως γραμματέας τεκμηρίωσης και κατέβηκα ως υποψήφιος τον Γενάρη του 15, εξελέγην και έζησα το πιο δυνατό 7μηνο που μπορεί να ζήσει πολιτικός στην Ελλάδα. Διαπραγμάτευση, συμφωνία, δημοψήφισμα νέες εκλογές. Στη συνέχεια διατέλεσα υφυπουργός μεταφορών από το 16 ως το 19. Σε δύο σημεία διαφοροποιήθηκα από την κυβέρνηση. Πρώτον στο δημοψήφισμα. Στη συνάντηση που είχα με τον Βαρουφακη, την Τρίτη πριν το δημοψήφισμα δεν πήρα επαρκείς εξηγήσεις, γιατί κατέβαλε τις δόσεις στο ΔΝΤ και βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, με άδεια ΑΤΜ και με ευθύνη όχι μόνο του ιδίουαλλά και της ΕΚΤ. Αποτέλεσμα της ασφυκτικής κατάστασης, που είχε τότε δημιουργηθεί, ήταν να μην μπορεί να εκφραστεί ανόθευτα η λαϊκή βούληση. Και τότε έκανα τη δήλωση, ότι παραμένω μαχητής του ΟΧΙ, αλλά υπό συνθήκες οικονομικής κατοχής δεν μπορείς να ζητάς από το Λαό να σου απαντήσει τι θέλει. Η κατάσταση έμοιαζε με τη γερμανικήκατοχή του ’40, όπου, εάν γινόταν τότε δημοψήφισμα για το αν θέλουν την κατοχή, η απάντηση θα ήταν προφανής, αλλά φυσικά ο Λαός δεν θα μπορούσε να εκφρασθεί ελεύθερα. Παρόλα αυτά ο Λαός έκανε υπό πίεση το χρέος του, αλλά νομίζω, ότι η μετέπειτα εξέλιξη με δικαίωσε! Ζήτησα, μάλιστα, να σταματήσει το δημοψήφισμα και να γίνει Κοινή Διακήρυξη από ανθρώπους ανεξαρτήτως Κομμάτων στη βάση του Ανθρωπισμού, της Αναδιάρθρωσης του Χρέους και της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το δεύτερο σημείο διαφωνίας ήταν η συμφωνία των Πρεσπών,όπου και αποχώρησα από το υπουργείο έχοντας 2 μήνες πριν υποβάλει παραίτηση. Και στις δυο περιπτώσεις θεωρώ ότι δικαιώθηκα από τις εξελίξεις. Σήμερα οι εξελίξεις απαιτούν όχι αριστερά και δεξιά, αλλά ανθρωποκεντρική προσέγγιση, επιστροφή στις Ηθικές Αξίες, στην Κοινή Λογική και την Ελευθερία. Γι’ αυτό δημιούργησα το κόμμα ΕΝΩΝΩ.
Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην Ελλάδα του σήμερα;
Το πρώτο είναι να ξεπεράσει τις αστοχίες της διαχείρισης αυτής της επιδημίας που οδηγούν σε Κραχ. Γιατί με 230% χρέος ως προς το ΑΕΠ οδηγούμαστε σε Κραχ! Ας θυμηθούμε ότι με 130% μπήκαμε στα μνημόνια. Με 230% τι νομίζετε ότι θα συμβεί; Το δεύτερο είναι ότι αφού επιτέλους ξεπεράσουμε ό,τι έχει συμβεί, θα πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με την αναγέννηση της πρωτογενούς και δευτερογενούς , αλλά και τεχνολογικής παραγωγής της χώρας. Θα πρέπει η Ελλάδα να μειώσει τις εισαγωγές και να αυξήσει τις εξαγωγές. Αυτό γίνεται με πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, με BrandName ΕΛΛΑΔΑ. Η τρίτη μεγάλη πρόκληση είναι τα εθνικά. Στα εθνικά είχα πει από το Σεπτέμβρη του 2020 στο Καστελλόριζο, ότι πρέπει να ανακηρυχτεί κοινή Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ με Γέφυρα το Καστελλόριζο. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση είναι, ότι οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στις Ηθικές Αξίες ως κοινωνία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε ως οικονομία, είναι η ανηθικότητα δομών και συμπεριφορών. Οι υπερτιμολογήσεις σε φάρμακα, δημόσια έργα και εξοπλιστικά ήταν αποτέλεσμα ανήθικων πρακτικών και από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Ακόμα και αν αύριο μας χαρίσουν όλο το χρέος, εάν ακολουθήσουμε τις ίδιες ανήθικες πρακτικές, πάλι σε 10 χρόνια θα είμαστε στην ιδία κατάσταση.
Πιστεύετε ότι ήταν σωστή η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση; Αν όχι, τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει;
Το πρώτο είναι ότι αφού δεν ξέρεις τι σε περιμένει, πρέπει στην αρχή να πάρεις κάποιο χρόνο 15-20 ημερών να δεις τι θα κάνεις να προετοιμάσεις το έδαφος που σημαίνει πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και οικογενειακός γιατρός . Ο οποίος οικογενειακός γιατρός θα έχει υπό την φροντίδα του κομμάτι της γειτονιάς. Θα γνωρίζει τα προβλήματα κάθε σπιτιού και εκείνοι θα γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για να χορηγηθούν άμεσα αυτά που πρέπει. Το δεύτερο είναι, ότι,αφού ακόμα δεν είχαν έρθει τα φάρμακα, ή τα αμφιλεγόμενης τεχνολογίας εμβόλια, έπρεπε να συμβουλέψουν για τα συμπλέγματα βιταμινών και άλλων στοιχείων για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα που υπάρχουν. Κατόπιν αυτά να συνταγογραφούνται στους οικονομικά αδύναμους. Ο Π.Ο.Υ έχει πολλές φορές ανακοινώσει, ότι τα παιδιά ως 16 ετών λόγω ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος δεν νοσούν και δεν μεταδίδουν, ως επί το πλείστο. Αυτό σημαίνει, ότι το ανοσοποιητικό παίζει κυρίαρχο ρόλο. Και όμως δεν ακούσαμε ούτε μια κουβέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια από τον Απρίλιο του 2020, δυο Έλληνες καθηγητές από την Β. Ελλάδα μίλησαν για την κολχικίνη η όποια κόστιζε μόλις 3 Ευρώ, αλλά τότε δεν τους άκουγε κανείς. Τον Νοέμβριο του 2020 ανακαλύφθηκαν φάρμακα μονοκλωνικών και πολυκλωνικών αντισωμάτων. Ούτε αυτά εισήχθησαν στην Ελλάδα.
Παρ’όλα αυτά για συγκεκριμένους ανθρώπους υψηλά ιστάμενους εισήχθησαν! Αυτό δημιούργησε την αίσθηση,ότι υπάρχουν διακρίσεις σε πολίτες Α και Β κατηγορίας. Η μονοδιάστατη εμμονή στα εμβόλια, που σε πολλούς έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες με την τεχνολογία τους – και είμαι και εγώ ένας από αυτούς που λέω να αφεθούν οι άνθρωποι ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΧΩΡΙΣ έμμεσους καταναγκασμούς να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Oviedo – δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών. Διότι αυτή τη στιγμή που νοσούν κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν μπορεί να τους προστατέψει κανένα εμβόλιο. Το εμβόλιο ακόμα και παλιάς τεχνολογίας μπορείνα σε προστατέψει μελλοντικά. Όχι όμως αυτόν που νοσεί. Αυτός που νοσεί, χρειάζεται άμεσα φάρμακα και τα φάρμακα δεν τα εισάγουμε. Δεν χρησιμοποίησαν το πρώτο χρονικό διάστημα, που είχαν ακόμα καιρό επ’ ωφελεία, ώστε να δημιουργήσουν συντονιστικό όργανο στο Υπ. Υγείας,όπου θα ορίζονται τα δέοντα πρωτόκολλα θεραπείας ειδικά για την περίπτωση αυτή. Έτσι έχουμε το φαινόμενο να ακολουθούνται διαφορετικά πρωτόκολλα και θεραπείες κατά το δοκούν και έτσι εξηγείται το γεγονός, ότι άλλες κλινικές αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία και άλλες όχι τα προβλήματα αυτά. Τέλος η παρατεταμένη καραντίνα, που είναι ένα τυφλό μέτρο και αναποτελεσματικό όπως απεδείχθη μας οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Προχθές ο κ.Βατόπουλος και η κ Παγώνη,εκπροσωπώντας και άλλους λοιμωξιολόγους της επιτροπής παραδέχτηκαν, ότι η καραντίνα ήταν λάθος μέτρο, αλλά το παραδέχτηκαν μετά από 1 χρόνο και ενώ έχουμεήδη καταστραφεί. Τον λαό δεν τον ενδιαφέρει, όταν καταστρέφεται, αν αυτός που τον κατέστρεψε, φοράει λεύκη μπλούζα ή κοστούμι πολιτικού.Τον ενδιαφέρει ότι τον καταστρέφουν.
Πρόσφατα ο Tούρκος υπουργός τουρισμού δήλωσε ότι η χώρα του θα δεχτεί το καλοκαίρι τουρίστες από τη Μ. Βρετανία χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και πιθανότατα χωρίς αρνητικό PCR τεστ.Πρόκειται για μία κίνηση η οποία είναι ευθέως ανταγωνιστική ως προς την χώρα μας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που προωθεί η Ελληνική κυβέρνηση. Πως πιστεύετε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η Ελλάδα τουριστικά το καλοκαίρι που μας έρχεται;
Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα φασιστικό και ρατσιστικό μέτρο. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το 4624/19 νόμο άρθρο 27 όπου λέει ότι κανείς δεν υποχρεούται να δίνει προσωπικά δεδομένα ιατρικού φακέλου, αν αυτά δεν συνδέονται απόλυτα με την απόδοση εργασίας. Εφ’όσον ο εμβολιασμένος δεν έχει καλλίτερη απόδοση εργασίας από τον ανεμβολίαστο, δεν επιτρέπεται χωρίς την συναίνεση του η χρήση ευαίσθητων προσωπικών του δεδομένων ιατρικού φακέλου, όπως είναι ο εμβολιασμός. Όλοι μπορούν να αρνηθούν να γνωστοποιήσουν, αν εμβολιάστηκαν, ή όχι. Στο σημείο αυτό θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τη μεγάλη νίκη, που πετύχαμε όλα τα κινήματαόλων των χωρών από 47 κοινοβούλια όλου του Ευρωπαϊκού χώρου – όχι μόνο της ΕΕ – στις 26/1 στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση (που διορίζει και τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) η οποία αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία, ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται ο εμβολιασμός με την οικονομική και κοινωνική ζωή. Και ότι πριν από κάθε εμβολιασμό πρέπει να γνωστοποιείται ότι αυτός δεν είναι υποχρεωτικός. Αυτή η μεγάλη νίκη αποκρύπτεται. Το ζήτημα του τεστ είναι ζήτημα διαφορετικό,γιατί υπάρχει η λογική, ότι πρέπει να γνωρίζω αν μπορείς να μου δημιουργήσεις πρόβλημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ζήτημα του αν τα τεστ είναι ακριβή η όχι. Αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Είμαι υπέρ του να έρχονται τουρίστες με αρνητικό τεστ στην χώρα – να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει τεστ σάλιου που δεν προκαλεί τραυματισμούς και είναι ανέπαφο – όμως προϋπόθεση όλων αυτών είναι να γίνονται πραγματικά αξιόπιστα τεστ. Ωστόσο σε τεστ πρέπει να υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι, καθώς είναι στην πλειονότητά τους φορείς του ιού και μπορούν να τον μεταδώσουν.
Επιμέλεια Νίκος Κομσέλης
Facebook Comments